De ce să mănânci pepene roșu cu telemea? Beneficiile pentru organism, conform specialiștilor

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Freepik.com
Freepik.com

Mihaela Bilic spune că nu există grăsime mai bună decât cea din această combinație! Iată de ce!

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist a explicat pe pagina sa de Facebook care pepene este mai bun: cel galben sau cel roșu. 

”Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate. Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al veriizemos și răcoritor, greu îi poți rezista! Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte: pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii."

Care sunt beneficiile fructelor de sezon, cu un conținut scăzut de calorii? Minuni pentru sănătate

Pepenele verde nu numai că este răcoritor, ci ne poate oferi un „plus” de sănătate. Este unul dintre cele mai bune fructe de mâncat vara, care pe lângă faptul că este foarte răcoritor, conține multe proprietăți pentru sănătate. Împreună cu pepenele galben, aparține familiei botanice Cucurbitaceae și ambele sunt foarte benefice pentru organism.

Deși unii cred că acest fruct delicios conține doar apă și zahăr, pepenele verde este bogat în substanțe nutritive și oferă multe vitamine, minerale și antioxidanți. Acest fruct este un aliment foarte sănătos și are o cantitate mică de calorii.

Pepenele verde este asociat cu vara și nu este surprinzător, deoarece este un aliment cu un conținut ridicat de apă, 92% din compoziția sa, și conține electroliți importanți. Poate fi consumat oricând și este o „gustare” ideală de luat în orice moment. Dacă îl lăsăm și în frigider, nu numai că va fi delicios, dar va fi foarte răcoritor. Când se apropie sezonul estival, pepenele verde devine un aliment foarte apetisant.

De ce să mănânci pepene roșu cu telemea?

Pepenele roșu are un conținut caloric redus, fiind o opțiune sănătoasă pentru cei care își doresc să își mențină greutatea sau să slăbească. Acesta este o sursă importantă de antioxidanți. Pepenele roșu conține vitamine și minerale importante, precum vitamina C, vitamina A și potasiu. Pepenele roșu conține antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și la reducerea inflamației în organism.

Consumul de pepene roșu poate contribui la menținerea sănătății inimii și a sistemului cardiovascular datorită conținutului de citrulină, un aminoacid care poate ajuta la dilatarea vaselor de sânge și la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase.

”Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat - și grăsime mai bună ca în brânză nu există!”, a mai explicat medicul.

Există multe moduri de a savura pepenele roșu și brânza împreună. Iată câteva idei creative:

- Tăiați pepenele în cuburi și combinați-l cu brânză feta fărâmițată, mentă proaspătă tocată și un strop de ulei de măsline pentru o salată răcoritoare de vară.

- Creați o pizza cu pepene roșu, așezând felii de pepene roșu cu mozzarella proaspătă, roșii tăiate cubulețe, frunze de busuioc și oțet balsamic.

TU ce FRUCT ești în funcție de ZODIE?

Vezi articolul complet despre beneficiile acestui preparat pe DC Medical!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel