De ce sunt atrase femeile de bărbați toxici? Părerea unui expert internațional în probleme de cuplu

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
freepik.com
freepik.com

Logan Ury este un expert american în comportament și probleme de cuplu. De asemenea, este renumită pentru celebra sa carte, intitulată "Cum să nu mori singur".

Logan Ury spune că femeile tind să fie atrase de bărbați toxici, dar că mai bine ar fi să se axeze pur și simplu pe relații plictisitoare. 

De la ce începe totul? Autoarea din America este de părere că o mulțime de oameni își doresc să găsească dragostea, însă majoritatea lor nu știu de la ce să pornească. Pe scurt, nici măcar nu știu ce vor, simt doar că vor să fie într-o relație și atât.

Același specialist în relații consideră și că nu ar trebui să luăm în calcul acea scânteie care ne face să ni se aprindă călcâiele la o primă vedere. De ce? Tocmai pentru că ne lăsam duși de val, iar în spatele acelei aparențe, se poate ascunde o persoană foarte toxică, ce nu are nimic de oferit.

Relații karmice sau relații toxice? „Tot ce este toxic este al naibii de sexy, atrăgător, magnetic”. Părerea astrologului

Chimia dintre două persoane contează, însă nu este totul. Și, după cum spune autoarea, este posibil ca acea flacăra să dispară mai repede decât ne așteptăm. Deci, ce rămâne din acea legătură, daca chimia dintre bărbat și femeie dispare?

Este clar că acea "toxicitate" a bărbaților poate atrage multe dintre femei. Cei mai mulți sunt inși șarmanți, care știu cum să vorbească. Totuși, ar fi ideal să îi ocolim. Și să ne mutăm atenția spre parteneri stabili, cu care să dezvoltam o legătură sănătoasă. Toxicitatea nu este iubire și nu ne ajută la nimic. 

De cele mai multe ori, însă, femeile sunt atrase tocmai de această toxicitate de care ar trebui sa stea departe. Specialistul afirmă că multe femei au contactat-o să îi spună că tocmai de-aia le plac bărbații aceștia. Că par indisponibili. Misterioși, plini de secrete. De aceea, tind să îi refuze pe cei care fac gesturi frumoase și atât. Paradoxal, nu?

Relații toxice. Când devine sufocantă iubirea și cum identificăm abuzul?

O relație sănătoasă, bazată pe respect, nu include jocuri de culise și tot felul de situații în care să te simți inconfortabil. Sau în care să te întrebi mereu ce se află în spatele unei decizii sau a unei vorbe.

Nu în ultimul rând, autoarea insistă asupra unei tendințe la care trebuie să renunțăm. I se spune de fiecare dată că dacă ar fi dragoste adevărată sau suflet pereche, nu ar veni cu o asemenea ușurință în viața ta. Deci, femeile cred că iubirea reală și împărtășită vine doar cu foarte mult efort, cu certuri, cu un soi de toxicitate. Ceea ce este atât de fals.

Să avem răbdare cu noi și să punem accent pe valori comune în relații, conchide expertul. Dragostea adevărată nu te face să suferi, nu te pune să aștepți și în niciun caz, nu se comportă urât cu tine. Dacă o face, înseamnă că nu ți-e menită. Pur și simplu.

Poți să citești și acest articol: Părintele Pimen de la Muntele Athos: „Dragostea doar oferă. Nu cere și nu așteaptă nimic!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel