Dietă vegetariană: ce să mănânci și ce beneficii aduce?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Ce presupune dieta vegetariană? Află care sunt beneficiile acestui regim alimentar și cum îl poți urma corect!

Vrei să urmezi o dietă vegetariană sau nu știi ce beneficii aduce acest regim care exclude carnea sau diferitele lactate? Iată care sunt informațiile utile.

1. Ce înseamnă o dietă vegetariană?

În prezent, există mai multe feluri de diete vegetariane. Cea clasică, include exclusiv consumul de legume și fructe. În schimb, dieta lacto-vegetariană îți dă voie să consumi plante și câteva tipuri de lactate. Mai avem și dieta ovo-vegetariană. Aceasta include și consumul de ouă.

2. Este mai sănătoasă dieta vegetariană?

Din fericire, dacă adopți un stil alimentar vegetarian, nu trebuie să te gândești că vei fi tot timpul slăbit. Totuși, ar fi bine să te consulți cu medicul tău curant, înainte de adoptarea unui astfel de plan alimentar. Dacă dieta vegetariană este respectată și atent planificată, o să îți ofere toate vitaminele de care ai nevoie.

Este adevărat că marea majoritate a dietelor vegetariene nu includ carne, așa că au concentrații mai scăzute de grăsimi și colesterol. Specialiștii sunt de părere că persoanele vegetariene sunt mai puțin predispuse la boli ca diabetul, boli de inimă sau obezitate.

3. Ce poți să mănânci?

Nu știi ce poți să mănânci, astfel încât să îți asiguri necesarul de calorii pentru o zi? Dietele vegetariene trebuie să conțină o varietate de produse. Poți să mănânci lactate fără prea multă grăsime, dar și ouă sau fructe și legume bogate in vitamine.

4. Ce nutrienți iei din alimentele vegetariene?

O să ai destule proteine în organism, indiferent dacă nu mănânci carne. Plantele îți oferă și ele proteine, iar nucile, legumele și semințele oferă aminoacizi benefici unui stil de viață echilibrat. De exemplu, dacă alegi să consumi preparate din soia, trebuie să știi că aceste proteine sunt la fel de recomandate precum cele din carne. Fierul îl poți lua din fructe uscate, dar și din spanac. Broccoli reprezintă o sursă optimă de calciu, în timp ce zincul va fi asimilat din cereale, nuci și legume.

5. Ce beneficii îți oferă dietă vegetariană?

Concret, care sunt beneficiile pe care le poți obține din alegerea acestui stil de viață? Ei bine, se pare că un astfel de regim alimentar îți oferă un păr mai sănătos, cu mai mult volum. Totodată, o dietă vegetariană aduce beneficii incontestabile și pentru unghii puternice și sănătoase. Și tenul tău va arăta mai bine.

Dacă urmezi o dietă vegetariană, poți să slăbești mai ușor, mai ales dacă elimini carnea din alimentație. O să ai și mai multă energie și poți observa că nu o să mai obosești la fel de repede ca înainte.

Astrosens îți recomandă să citești și: Luna Februarie - Black History Month, luna bucătăriei vegane, a cireşelor, bibliotecilor, hrănirii păsărilor şi a gătitului în familie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel