Efectele emoționale asupra funcției tiroidei. Cum influențează stresul dezechilibrele hormonale?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
freepik.com
freepik.com

Legătura dintre glanda tiroidă și emoțiile noastre poate fi complexă și interconectată în mai multe moduri.

Glanda tiroidă este o glandă endocrină situată în partea anterioară a gâtului, care produce hormoni ce controlează metabolismul și afectează o gamă largă de funcții corporale.

Tiroida: funcții, afecțiuni, sfaturi cum să o tratăm

Ce legătură are glanda tiroidă cu emoțiile?

Hormonii tiroidieni și starea emoțională

Nivelurile anormale ale hormonilor tiroidieni (hipertiroidism sau hipotiroidism) pot afecta starea de spirit și implicit, emoțiile. De exemplu, hipertiroidismul, caracterizat prin niveluri crescute de hormoni tiroidieni, poate duce la iritabilitate, anxietate și agitație, în timp ce hipotiroidismul, caracterizat prin niveluri scăzute de hormoni tiroidieni, poate provoca adesea depresii sau anxietate.

7 lucruri pe care merită să le cunoști despre glanda tiroidă

Sistemul hormonal este interconectat și poate influența alte sisteme de reglare a corpului, inclusiv sistemul nervos central, responsabil de emoții și starea de spirit.

De pildă, glanda tiroidă este reglată de glanda pituitară, care, la rândul său, este influențată de hipotalamus, o regiune a creierului care are legătură cu controlul emoțiilor.

Efectele emoționale asupra funcției tiroidei

Stresul, dar și alte emoții puternice pot influența funcția tiroidiană. De exemplu, stresul cronic poate contribui la dezechilibre hormonale care afectează glanda tiroidă.

Echilibrul hormonal în organism contribuie la sănătate

Tratamentul pentru tulburările tiroidiene și starea emoțională

Persoanele care suferă de tulburări tiroidiene și care sunt tratate cu hormoni tiroidieni sau alte terapii, pot experimenta schimbări în starea de spirit, ca parte a ajustării la tratament.

Este important să recunoaștem că legăturile dintre glanda tiroidă și emoții sunt complexe și pot varia în funcție de individ.

Consultarea unui medic sau a unui specialist în endocrinologie este esențială pentru evaluarea și gestionarea corectă a oricăror probleme legate de glanda tiroidă și a efectelor asupra stării emoționale.

Ai în vedere și acest articol interesant: Astrologia medicală. Care este legătura dintre zodiac și corpul uman?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel