Eros, un personaj important în artă, literatură și cultură. Ce trebuie să știm despre acest zeu?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Eros este un zeu în mitologia greacă. Iată câteva aspecte importante despre el!

Eros a rămas un personaj important în artă, literatură și cultură, fiind adesea folosit pentru a ilustra forța și complexitatea iubirii în diferitele lor aspecte. Cel mai des, este asociat cu dragostea și dorința sexuală.

Originea și genealogia

Eros este considerat fiul zeilor Afrodita și Ares, sau, în unele mituri, al Afroditei și lui Hermes. În alte tradiții, se spune că Eros este prezent încă de la începuturile lumii, precum o forță primordială a dragostei.

Cum arăta Afrodita în viaţa reală? Chipul zeiţei iubirii şi frumuseţii, dezvăluit de tehnologia modernă

Simbolismul

Eros este cel mai des reprezentat ca un tânăr frumos, cu aripi, înarmat cu arcul și cu săgețile sale. Arcul și săgețile pot avea efecte asupra zeilor și oamenilor, pentru că le induce dragostea sau dorința.

Cum îți influențează viața asteroizii din astrograma ta. Juno, Ceres, Pallas, dar și Chiron, „durerea ta este poarta spre trezirea ta”

Rolul în mitologia greacă

Eros a jucat un rol important în numeroase mituri și legende.

Unul dintre cele mai cunoscute mituri este acela în care Eros a folosit săgețile pentru a îndrăgosti oamenii și zeii. Uneori, aceste povești au avut rezultate comice sau dramatice, influențând viața zeilor și a muritorilor.

Ce zeu/zeiță te reprezintă în funcție de zodia ta?

Relația cu Psyche

Unul dintre cele mai cunoscute mituri asociate cu Eros redă povestea sa de dragoste cu Psyche.

Psyche era o frumoasă prințesă, iar Eros a fost trimis de mama sa, Afrodita, să o facă să se îndrăgostească de un monstru. Cu toate acestea, Eros însuși s-a îndrăgostit de Psyche, iar mitul explorează diferitele încercări ale relației lor.

Cine sunt Eros și Psyche în harta natală și de ce reprezintă "dragostea" și "sufletul"

Importanța culturală

Eros a fost asociat cu aspectele pozitive ale dragostei, precum iubirea romantică și dorința sexuală. Conceptul de "eros" a fost inclus în filozofia greacă, unde a fost explorat în diverse contexte.

Alte asocieri

În tradiția romană, Eros a fost identificat cu nimeni altul decât Cupidon, zeul dragostei. Acest lucru a dus la o îmbinare a miturilor și tradițiilor grecești și romane referitoare la zeul dragostei.

Simptomele asociate cu creșterea tensiunii arteriale pot fi: dureri de cap (în special în zona occipitală), amețeli, pierderea echilibrului, tinitus, vedere încețoșată, leșin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel