Ești mulțumit de viața ta? Semne care îți pot demonstra contrariul, conform specialiștilor

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Ești fericit sau nu? Ce ai răspunde pe loc, dacă ai primi această întrebare? Dacă ai răspuns "da", gândește-te la motive. Specialiștii spun că există semne care pot demonstra că nu ești atât de fericit precum crezi. Iată care sunt!

Cum știi dacă ești sau nu fericit?

1. Comparația

În anii '90, au existat adevărate studii despre fericire. În urma rezultatelor, s-a constatat că unul dintre semnele care spune exact contrariul este nevoia de comparație cu cei din jur. Deci, dacă simți că te descurci bine (dar nu mai bine decât altcineva sau că ești mai împlinit), cel mai probabil trăiești și sentimentul de fericire.

Dar, să presupunem că un coleg a primit o promovare sau o mărire și tu nu. Te bucuri pentru el sau ți-ai dori să fii în locul lui? Te compari cu ceilalți sau îți place viața ta, așa cum este ea? Vrei să știi dacă ești mulțumit de situația ta? S-ar putea să nu fii atât de fericit precum crezi, dacă tot timpul îți compari viața cu a celor din jur și nu ești satisfăcut decât dacă tu te descurci mai bine, în comparație cu alții.

2. Stările interioare

Fericirea are legătură și cu modul în care te simți pe dinăuntru. Factorii externi îți pot aduce fericirea, dar numai dacă și pe interior te simți la fel. Din acest motiv, sunt oameni care deși au cea mai frumoasă casă, cea mai scumpă mașină sau cel mai inteligent partener, tot nu se simt fericiți sau pe deplin mulțumiți. Fericirea vine și din interior!

3 lucruri pe care le poți face pentru a fi fericit. Durează doar patru minute

3. Stresul

Cum îți dai seama că nu ești atât de fericit precum crezi? Ești tot timpul stresat. Deși este firesc să ai griji în legătură cu diferite situații, dacă te gândești mereu la probleme, la ce urmează să faci mâine sau la faptul că te-ai certat acum mult timp cu cineva, cel mai probabil nu ești foarte fericit, deși crezi contrariul. Ai putea să te mai relaxezi și să-ți mai simplifici programul. Când ești copleșit de o mulțime de lucruri de făcut, acest lucru s-ar putea să diminueze semnificativ sentimentul de fericire.

4. Sentimentul de recunoștință

Se pare că există o legătură clară între fericire și recunoștință. Dacă nu ești recunoscător decât pentru unul sau două lucruri din viața ta, probabil nu ești atât de fericit precum crezi. Se spune că un nivel mare de recunoștință pentru tot ceea ce trăiești, duce, inevitabil și la un grad însemnat de fericire.

Ca să-ți exprimi recunoștința pentru ce ai, nu trebuie decât să mulțumești Universului pentru ceea ce ți-a oferit. Poate fi suficient pentru a-ți menține o stare de fericire.

Vezi și: Cum să fii mai fericit? ŞAPTE moduri pentru a creşte nivelul de serotonină în mod natural

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel