Fanii serialului 'The Crown' aşteaptă nerăbdători ceremonia de încoronare a lui Charles

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Captură YouTube The Crown Season 5
Captură YouTube The Crown Season 5

Încoronarea noului Rege Charles va avea loc sâmbătă, pe 6 mai, la Londra. Cum așteaptă evenimentul fanii serialului "The Crown"?

'Vom pune ceasul să sune la ora 4 dimineaţa', a declarat Mimi Gill, o locuitoare de 43 de ani din statul american Florida, care spune că nu va rata pentru nimic în lume ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, programată sâmbătă, 6 mai, informează AFP.

Această admiratoare a serialului 'The Crown', care prezintă domnia reginei Elisabeta a II-a şi este difuzat pe platforma de streaming Netflix, intenţionează să nu rateze niciun detaliu din acest 'eveniment atât de rar, impregnat de tradiţii, de celebrări': prima încoronare a unui monarh britanic din ultimii 70 de ani.

Co-creatoare şi administrator al grupului de Facebook intitulat 'The Crown Fan Club', ce numără peste 42.000 de persoane, Mimi Gill va modera cu această ocazie o discuţie în direct pentru a comenta ceremonia 'alături de fani din lumea întreagă'.

Există zeci de alte cluburi similare pe această reţea de socializare. 'Am impresia că trăim un sezon întreg din 'The Crown, a declarat ea. '

Au existat atât de multe evenimente fericite şi triste de-a lungul ultimilor ani pentru familia regală', de la Jubileul de Platină celebrat în 2022 pentru a marca domnia de 70 de ani a reginei Elisabeta a II-a şi până la moartea suveranei în septembrie, trecând prin 'Megxit', decizia prinţului Harry şi a soţiei sale, Meghan, de a se îndepărta de familia regală în 2020 şi de a se muta în California, şi publicarea controversatului volum de memorii al prinţului Harry, intitulat 'Spare'.

Al cincilea sezon al serialului 'The Crown', care este totodată penultimul, a prezentat o perioadă 'fierbinte' pentru monarhia britanică, în contextul în care divorţul lui Charles, pe atunci prinţ de Wales, de prinţesa Diana a provocat o ploaie de critici ce au vizat libertăţile pe care şi le-au luat producătorii americani ai show-ului TV.

Platforma Netflix a fost nevoită să includă în octombrie 2022 un avertisment pe pagina de start a serialului în care se precizează că este vorba despre 'o ficţiune inspirată din fapte reale', în condiţiile în care refuzase iniţial să facă acest lucru.

Serialul 'The Crown' are numeroşi fani şi reprezintă una dintre cele mai de succes producţii ale platformei americane: sezonul 5, lansat în noiembrie, s-a clasat în Topul 10 al celor mai vizionate producţii în 88 de ţări.

'Mai mult ceai şi biscuiţi' Încoronarea cu mare fast a reginei Elisabeta a II-a în 1953 a atras peste 27 de milioane de telespectatori în faţa micilor ecrane doar în Regatul Unit, potrivit site-ului oficial al familiei regale britanice, într-o epocă în care nu toate gospodăriile aveau un televizor.

Pentru a marca acel moment esenţial în debutul serialului, 'The Crown' a consacrat un episod din primul său sezon, difuzat în 2016, recreând în cele mai mici detalii ceremonia de încoronare a fostei suverane, combinând scene filmate pe un fundal verde cu imagini reale preluate din arhivele BBC. 

Producţia Netflix a inclus şi scena ungerii ca regină a Elisabetei a II-a, realizată în epocă departe de privirile publicului. Regele Charles al III-lea va continua această tradiţie, refuzând ca această parte a ceremoniei de încoronare să fie filmată.

Sursa: AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Simona Tatu)

Vezi şi: Serialul britanic The Crown nu va prezenta căsătoria prinţului William cu Kate Middleton

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel