Fluctuațiile hormonale - cum apar și care sunt efectele asupra organismului?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Fluctuațiile hormonilor cheie (estrogen și progesteron) pot provoca o serie de simptome, inclusiv cicluri menstruale neregulate, o creștere a colesterolului rău în sânge, probleme de somn și bufeuri.

Fluctuațiile hormonale care apar în legătură cu ciclul reproducător feminin pot influența starea de spirit și pot duce la simptome ale depresiei la unele femei.

Femeile care sunt însărcinate, cele care abia au născut sau care suferă simptomele sindromului premenstrual sau ale tulburării disforale premenstruale suferă modificări hormonale care pot afecta starea de spirit și bunăstarea emoțională. Perimenopauză și menopauză sunt alte momente din viața unei femei atunci când hormonii fluctuează, punând-o la risc crescut de depresie.

Rolul Progesteronului

Progesteronul este un hormon sexual care joacă un rol major în fertilitate și sarcină. Corpul tău are nevoie de progesteron pentru a-ți menține ciclurile menstruale normale. Nivelul progesteronului crește și scade pe parcursul ciclului lunar al unei femei. Când scade nivelul de progesteron, deficiența de progesteron duce la dominarea estrogenului. Acest dezechilibru de prea mult estrogen poate determina organismul să rețină cupru și să piardă zinc în sânge și creier. Poate exista o legătură între nivelurile de zinc și depresie. Simptomele depresiei au fost, de asemenea, asociate cu toxicitatea cuprului.

Simptomele de progesteron scăzut

Simptomele nivelului scăzut de progesteron pot include creșterea în greutate, balonare, modificări ale apetitului, dureri musculare și articulare, insomnie, iritabilitate și dificultăți de concentrare. Diminuarea nivelului de hormoni poate duce, de asemenea, la simptome precum oboseală, anxietate și, în unele cazuri, sentimente de depresie. Progesteronul are un efect calmant asupra stării de spirit similar cu cel al serotoninei - un hormon care ajută la îmbunătățirea stării de spirit. Atunci când nivelurile de progesteron și estrogen încep să scadă, mai ales când o femeie se apropie de menopauză, uneori, anxietatea devine mai mult o problemă, în conformitate cu Marcelle Pick, medicul asistent OB / GYN.

Produse naturale de progesteron

Medicii pot prescrie progesteron natural pentru persoanele cu un nivel scăzut.

Cu toate acestea, sunt disponibile și multe produse care pretind că servesc ca surse naturale de progesteron. Aceste produse sunt fabricate din soia sau un yam mexican sălbatic și necomestibil numit Diascorea villosa.

Citește continuarea pe DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel