FT - Banca Mondială: Cea mai proastă perspectivă economică din ultimii 50 de ani pentru Asia

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursă foto: flickr.com
Sursă foto: flickr.com

Colegii noștri de la Business ne spun mai multe despre ceea ce înseamnă viața economică, în acest secol omenesc, pentru totalitatea continentului asiatic.

Ne apropiem de Marea conjuncție Jupiter-Uranus din Taur, care va avea loc în aprilie 2024! Acest aspect a mai avut loc în timpul Marii recesiuni. Jupiter vorbește despre creștere Uranus despre revoluții și instablitate, iar semnul Taurului se referă la resurse. Deci din 2024, marile puteri vor fi nevoite să recurgă la transformări radicale în ceea ce privește partea financiară.

Conjuncție rară Jupiter-Uranus în 2024. Cătălina Mărăcineanu, economist și astrolog - previziuni pentru fiecare zodie

Previziunile mai sumbre ale băncii pentru 2024 subliniază îngrijorarea tot mai mare cu privire la încetinirea creșterii economice din China și la modul în care aceasta se va răsfrânge asupra Asiei. Factorii de decizie politică din China au stabilit deja pentru 2023 una dintre cele mai scăzute ținte de creștere din ultimele decenii, de aproximativ 5%.

Citând o serie de indicatori slabi pentru a doua cea mai mare economie a lumii, Banca Mondială a declarat că se așteaptă acum ca producția economică a Chinei să crească cu 4,4% în 2024, în scădere față de 4,8% cât estima în aprilie.

De asemenea, a retrogradat prognoza sa pentru 2024 privind creșterea produsului intern brut pentru economiile în curs de dezvoltare din Asia de Est și Pacific, care include China, la 4,5%, de la o previziune de 4,8% în aprilie și în urma ratei de 5% așteptate în acest an.

Perspective sumbre

Previziunile mai arată că regiunea, unul dintre principalele motoare de creștere la nivel mondial, va înregistra cel mai lent ritm de creștere de la sfârșitul anilor 1960, excluzând evenimente extraordinare precum pandemia de coronavirus, criza financiară asiatică și șocul petrolier global din anii 1970.

Economiștii se așteptau ca revenirea Chinei în urma controalelor stricte ale pandemiei să fie "mai susținută și mai semnificativă decât s-a dovedit a fi", a declarat Aaditya Mattoo, economist șef al Băncii Mondiale pentru Asia de Est și Pacific.

Banca a subliniat că vânzările chinezești cu amănuntul au scăzut sub nivelurile anterioare pandemiei, prețurile locuințelor au stagnat, datoriile gospodăriilor au crescut și investițiile din sectorul privat au rămas în urmă.

Economistul a avertizat că încetinirea creșterii va persista dacă guvernele, inclusiv cel al Chinei, nu se angajează în reforme "mai profunde" în sectorul serviciilor. Însă tranziția de la o creștere bazată pe proprietate și investiții a fost dificilă pentru multe economii asiatice în curs de dezvoltare.

"Într-o regiune care a prosperat cu adevărat prin comerț și investiții în industria prelucrătoare ... următoarea mare cheie a creșterii va veni din reformarea sectoarelor de servicii pentru a exploata revoluția digitală", a spus el.

Cererea globală mai slabă își pune amprenta

Exporturile de bunuri au scăzut cu peste 20% în Indonezia și Malaezia și cu peste 10% în China și Vietnam, comparativ cu al doilea trimestru al anului 2022. Creșterea datoriei gospodăriilor, a datoriilor corporative și guvernamentale a afectat și mai mult perspectivele de creștere.

Înrăutățirea previziunilor reflectă, de asemenea, faptul că o mare parte din regiune - nu doar China - începe să fie afectată de noile politici industriale și comerciale ale SUA în cadrul Legii privind reducerea inflației și al Legii privind cipurile și știința.

Citește mai multe pe dcbusiness.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel