Irina Alionte dezvăluie cele mai comune mituri despre fitness: Unele femei cred că pot slăbi doar cu exerciții cardio

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Irina Alionte dezvăluie cele mai comune mituri despre fitness: Unele femei cred că pot slăbi doar cu exerciții cardio
Irina Alionte dezvăluie cele mai comune mituri despre fitness: Unele femei cred că pot slăbi doar cu exerciții cardio

Irina Alionte, fondatorul unui centru de transformare corporală, a dezvăluit, la emisiunea Super Neatza cu Razvan și Dani, din data de 28 martie, care sunt cele mai comune mituri despre fitness.

"Dacă ai știi câte mituri am auzit în ultimii 8 ani de când conduc acest centru! Unul dintre mituri ar fi că atunci când ridici greutăți, ca femeie, devii mult prea musculoasă și îți ies în evidență acei mușchi pe care nu-i vrei. Ca bărbat, probabil, că n-ai nicio problemă să-ți construiești masa musculară. În schimb, femeile vor să nu-și piardă din feminitate, vor să-ți păstreze acele forme definite, să fie tonifiate și cu un strat de grăsime cât mai redus. Le spunem, de fiecare dată, că nu au cum să arate ca un bărbat. Acest lucru nu se va întâmpla chiar dacă se antrenează de foarte multe ori pe săptămână cu o frecvență și o intensitate ridicată. Pur și simplu, corpul femeilor nu secretă atât de mult testosteron ca al unui bărbat. Și atunci este imposibil să se transforme peste noapte fără substanțe adiționale sau intervenții hormonale", a povestit Irina Alionte.

"Un alt mit este că doar exercițiile cardio te ajută la slăbit. Multă lume are impresia că trebuie să alerge ore în șir pe banda de alergat, pe bicicle, să meargă la clasele de aerobic sau să ridice gantere de 2 kg, pentru că așa vor slăbi. Ei bine, nu este suficient! Sigur, antrenamentele de tip cardio au și ele rolul lor și sunt foarte bune pentru sănătatea inimii. Însă când vorbim de recompoziție corporală, adică de ars grăsimi, acestea nu sunt suficiente. De ce? Pentru că foarte rapid corpul se va adapta la acel tip de antrenament și vei ajunge la un platou. Și atunci îți dai seama că ai nevoie de un stimul ceva mai intens. Poate primele două-trei luni o să ai rezultate, după care stagnezi. Și atunci ce trebuie să faci? Îmbină antrenamentele cardio cu antrenamentele cu greutăți, care practic îți construiesc masa musculară. Mușchiul este un țesut metabolic activ și, practic, stimulând mușchii, o să ai arderi mai rapide. De aceea, cu cât ai mai multă masă musculară în corp, cu atât vei reuși să mănânci mai mult din ce îți dorești, fără să te îngrași. Antrenamentele cu greutăți îți sculptează corpul cu adevărat", a mai spus Irina Alionte.

"N-o să reușești doar prin cardio să te definești și atunci e important să le alternezi și să le îmbii. Un tip de antrenament care funcționează foarte bine este metoda HIT, adică antrenament pe intensitate, de intervale ridicate. Ce înseamnă HIT? 30-40 de secunde dai cât poți, tragi cât poți, iar apoi 20-30 secunde te refaci, apoi urmează un stilul nou, adică 20 de secunde dai tot ce poți. Practic creezi aceste spike-uri în metabolism, iar corpul are nevoie de mai mult timp să se refacă. Asta înseamnă că vei arde caloriile nu doar în timp ce te antrenezi, ci și 38 de ore după. Adică vei continua să arzi calorii și după antrenament, chiar și în timp ce dormi, pentru că mușchii au nevoie să refacă. Și vor lua energie din depozitele de grăsime deja stocate în corp. Așa se produce acea transformare corporală pe care ne-o dorim cu toții", a dezvăluit Irina Alionte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel