IȘTAR, Zeița asiro-babiloniană a Dragostei și Fertilității. Asemănarea ei cu Peștii din zodiac

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
freepik.com
freepik.com

Cultul lui Iștar a fost răspândit în lumea antică și a influențat multe alte religii și mitologii. Multe dintre trăsăturile și caracteristicile sale au fost regăsite în alte zeități, cum ar fi Afrodita și Venus.

Până acum, am discutat despre o mulțime de zeități importante.

Iată că a venit și rândul lui Iștar sau Ishtar, una dintre cele mai cunoscute zeități din mitologia asiro-babiloniană. Aceasta reprezenta dragostea, fertilitatea, războiul, dar și sexualitatea și puterea. Era văzută ca o zeiță extrem de frumoasă și puternică, ce avea atât puteri benefice, cât și distructive. 

De asemenea, Iștar era fiica zeului cerului, Anu, dar și sora zeului Soarelui, Shamash. Oamenii o venerau ca pe o zeiță maternă. Era protectoarea familiilor, fiind des invocată în rugăciuni pentru fertilitate.

Se spune că Iștar a coborât în lumea subterană ca să își ia soțul, pe Dumuzid.

Dionysos, zeul grec al plăcerii și fertilității. De ce se aseamănă cu semnul Săgetătorului?

În artă, precum și în scrierile antice, Iștar este reprezentată ca o femeie superbă, ce poartă adesea coarne de cerb sau o coroană cu simboluri ale orașelor fortificate ale Mesopotamiei. Mai poate fi însoțită și de lei sau de alte animale simbolice.

Akitu era numele festivalului anual, care era dedicat zeiței Iștar. Mai mult, aceasta nu era doar o zeiță a dragostei și a fertilității, ci și o zeiță războinică, victorioasă, ce avea legătură cu puterea militară. Bărbații o invocau pe timp de război, ca să asigure succesul armatelor asiro-babiloniene.

Zeița Hestia, cea care simbolizează armonia și viața de familie. Cu ce semn din zodiac o asemănăm?

De ce asemănam semnul Peștilor cu Zeița Iștar?

Ei bine, Peștii pot fi reprezentați de această Zeiță asiro-babiloniană a Dragostei și a Fertilității. În primul rând, Iștar era o zeiță blândă, precum nativii zodiei Pești, dar și foarte puternică. Totodată, Iștar avea milă de cei care sufereau, îi ajuta să se vindece, le ierta păcatele. Nu trebuie să uităm nici de empatia și bunătatea celor născuți în ultimul semn al zodiacului.

Iștar avea, însă, o personalitate mult mai complexă de atât. Precum au și Peștii, care pot fi uneori o natură a contradicțiilor. Nativii născuți în acest semn sunt adevărați vindecători. Sunt intuitivi, foarte complecși și îndreptați către latura ezoterică. Au o imaginație ieșită din comun și sunt mereu gata să se sacrifice pentru alții. Daca ar putea, ar dori să salveze întreaga lume.

Îți sugeram să vezi și: Cultul Afroditei. Ce trebuie să știm despre una dintre cele mai cunoscute zeițe din mitologia greacă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel