KALI, Zeița Morții, care îi pedepsește pe cei vinovați. De ce se potrivește descrierii Scorpionului?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
freepik.com
freepik.com

Kali este una dintre cele mai complexe zeițe din religia hindusă. Iată ce trăsături are și cum se aseamănă cu Scorpionul din zodiac.

Kali este Zeița Mamă în religia hindusă. Se spune că aduce multă distrugere și chiar moarte pentru cei care merită sau care se fac vinovați de anumite păcate.

Zeița Kali este una dintre cele mai cunoscute și înfiorătoare zeițe din panteonul hindus.

Este asociată cu distrugerea, moartea și schimbarea, fiind considerată o formă terifiantă a Divinei Mame.

Kali are un aspect fizic intrigant. Este o femeie înfiorătoare, cu pielea închisă, limbile scoase și cu un colier realizat din capete umane. Are o mulțime de brațe și este înconjurată de flăcări. Uneori, este înfățișată stand pe trupul sau pe capul unui Shiva, iar acest fapt simbolizează controlul pe care îl are asupra timpului și al morții.

IȘTAR, Zeița asiro-babiloniană a Dragostei și Fertilității. Asemănarea ei cu Peștii din zodiac

Ce rol are Kali? Aceasta este considerată o zeiță a distrugerii, dar și a eliberării și a transformării. În această religie hindusă, este venerată pentru capacitatea sa de a destrăma iluziile, dar și pentru că deschide calea spre adevărata cunoaștere și eliberare spirituală.

De asemenea, Kali este asociată și cu forța distructivă a timpului, precum și cu natura schimbătoare a existenței umane. Mai mult, este venerată drept un protector al celor aflați în nevoie sau a celor oprimați.

Kali este venerată în cadrul unor ceremonii și ritualuri, precum Kali Puja, un loc special în Bengal, precum și în alte regiuni din India. Cei care cred în ea o roagă să le ofere protecție, putere și scăpare de suferință.

Există numeroase legende care vorbesc despre originile lui Kali. Este inclusiv o poveste în care ea luptă împotriva demonilor și distruge răul, ca să aducă binele și să restabilească echilibrul în lume.

Cultul Persefonei. Cine a fost Zeița Lumii Morților?

Deși pare paradoxal, Kali este venerată pentru forța sa distructivă, dar și pentru capacitatea de a-i elibera și de a-i proteja pe cei care o invocă.

Scorpionul din zodiacul occidental este asociat cu Kali, Zeița Morții. Pentru că este una dintre cele mai complexe zeițe din religia hindusă, aduce distrugere, dar și renaștere și transformare. Această zeiță extrem de complexă, a morții și a renașterii, se potrivește cu semnul Scorpionului.

Motivul? Scorpionul este dominator și destul de individualist. Funcționează pe principiul Totul sau nimic. Să nu uităm nici de faptul că traumele și luptele de putere pe care le are pot fi motoare care îl propulsează și care îl fac să renască din propria cenușă.

Îți recomandăm să citești și următorul articol: Zeița Hestia, cea care simbolizează armonia și viața de familie. Cu ce semn din zodiac o asemănăm?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel