La ce vârstă e cineva bătrân? Poți să întârzii îmbătrânirea? Atitudinea joacă rolul important

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Din punctul tău de vedere, la ce vârstă e cineva bătrân? Dar când are crizele vârstei mijlocii? Ai fi surprins să vezi că cei tineri vor spune că bătrânețea începe la 60 de ani, în timp ce persoanele care au puțin peste 60 de ani îți vor spune că bătrânețea nu începe mai devreme de 70, spun cei de la BBC, citând un chestionar online. Așadar, vârsta e doar un număr?

Nimeni nu își dorește să fie văzut ca fiind bătrân, nimeni nu suportă să fie încadrat în această categorie de vârstă care a ajuns să fie stigmatizată și văzută precum o povară de către societate. 

Însă, există un secret, dacă te crezi mai tânăr decât ești, s-ar putea chiar să te și arăți așa lumii. Oamenii care cred că bătrânețea este departe de ei sunt mult mai optimiști și mai atenți la sănătatea lor decât cei care se cred mai aproape de bătrânețe. 

Cei care sunt fataliști, au o gândire de tip negativ, sunt mai puțin activi și ajung, astfel, să creadă că declinul lor este inevitabil și că oricât de multă grijă ar avea de ei, este inutil. În momentul în care cineva își spune că din cauza vârstei sale începe să uite lucruri, e ca și cum îi dictează deja creierului să uite lucruri. Stresul care e produs de aceste idei negative cu privire la îmbătrânire contribuie la inflamarea cronică a organismului și la probleme de sănătate serioase pe termen lung, spun cei de la BBC, citând câteva studii serioase în domeniu, precum cel realizat de Becca Levy de la Școala de Sănătate Publică de la Yale care a descoperit că cei care aveau o atitudine pozitivă legată de vârstă au mai trăit încă aproximativ 22.5 ani după încheierea studiului la care participaseră, în timp ce persoanele care nu se simțeau în regulă cu privire la procesul de îmbătrânire și gândeau negativ, au mai trăit în medie doar 15 ani. 

Oamenii care gândesc pozitiv cu privire la vârsta pe care o au și care văd bătrânețea a fi departe de ei sunt mereu pregătiți să învețe lucruri noi și să își facă planuri. 

Prof. Dr. Vlad Ciurea, neurochirurg celebru, ne confirmă fascinația față de creierul nostru, sursa tuturor super-puterilor noastre, Trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a putea profita de creierul nostru. Dacă te simți bine, îți vei face și corpul să se simtă bine și generând o stare pozitivă, creierul tău te va urma. 

Un alt factor extrem de important atunci când vrem să vorbim despre longevitate este somnul. Odihna este importantă, o lipsă mare a somnului poate avea efecte grave. „Organismul este făcut în așa fel încât să se odihnească noaptea, lumina scade, impulsurile și comenzile din exterior scad și ajută organismul să se liniștească” spune Dr. Vlad Ciurea. Omul de la țară, omul simplu conectat cu natura va avea un acces mai mare la tinerețea organismului său deoarece „se culcă odată cu găinile și se trezește odată cu cântatul cocoșilor”. Este conectat cu întregul univers înconjurător. 

Dacă tu îi spui minții tale că vrei să câștigi, dacă tu chiar crezi cu puterea ta că vei câștiga, atunci ai toate șansele să influențezi asta. Este dovedit că un grup mare de persoane au făcut un efort comun ca să schimbe vremea și au reușit.

Dacă tu vezi lucrurile în tonuri negre, puterea minții tale nu te va ajuta, mai stai, meditează asupra lor și le vei transforma poate în gri, iar apoi de la gri la roz nu mai este decât un pas. De altfel, Dr. Ciurea afirmă că rozul și portocaliul sunt culorile care deschid creierul, care ne fac să vedem partea plină a paharului și astfel, să fim mai tineri, mai frumoși, să ne simțim mai bine. 

 surse: YouTube, Vlad Ciurea la Voi cu Voicu & BBC.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel