Legătura dintre medicină și credință face minuni

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

De ce ne întoarcem la Dumnezeu când suntem bolnavi. Leca: „Fără Dumnezeu, pacientul oncologic nu va supraviețui nici măcar o lună din clipa în care este diagnosticat”. Legătura dintre medicină și credință face minuni. Oamenii bolnavi se întorc cu fața spre Dumnezeu, afirmă într-un articol cu totul și cu totul special colegii de la DC Medical.

Oamenii bolnavi se agață de orice fir de speranță atunci când află un diagnostic dur, precum cel de cancer. De cele mai multe ori primul impuls este acela de a se ruga pentru o minune. În schimb, medicina este cea care tratează. Știința medicinei se bazează pe multe științe conexe, începând cu anatomia, biologia, fizica sau chimia, până la fiziologie, farmacologie sau radiologie. 

Colegii de la DC Medical au luat legătura cu psihologul Radu Leca și l-au întrebat de ce oamenii, când se află în fața unui diagnostic dur, se îndreaptă spre credință. Astfel, medicul psiholog a explicat în exclusivitate importanța legăturii dintre medicină și credință. 

„De ce ne întoarcem cu fața spre Dumnezeu atunci când suntem bolnavi? Răspunsul e simplu: Întotdeauna, pacienții diagnosticați cu boli grave, întotdeauna, se vor întoarce cu fața spre Dumnezeu datorită faptului că au nevoie de o minune. Conexiunea cu Dumnezeu este una deosebită, datorită faptului că le oferă stabilitate, echilibru și putere. Fără Dumnezeu, pacientul oncologic nu va supraviețui nici măcar o lună din clipa în care este diagnosticat cu boala. Cei care se duc la slujbe, la maslu, își iau un duhovnic și ajung să trăiască și 10 ani cu tot cu cancer, asta o spun ca psiho-oncolog. Este posibil acest lucru. Credința e mare”, a explicat medicul psiholog Radu Leca, în exclusivitate pentru DC Medical. 

Minunile există și în medicină

Credința, alături de medicină, face minuni. În astfel de momente de cumpănă, credința poate prelungi viața unui pacient. Le spunem rudelor: „Dumnezeu te trece printr-o super încercare. Cei de la spital au zis că ai o boală gravă? Hai să mergem să ne rugăm împreună”. Se întâmplă minunile. Doar dacă nu crezi nu se întâmplă”, a mai explicat medicul. 

Cercetări și la nivel mondial

Cercetările arată că religia îi poate ajuta pe oameni să facă față adversității prin:

- Încurajându-i să reformuleze evenimentele printr-o lentilă plină de speranță. Perspectiva religioasă îi poate ajuta pe oameni să depășească vremurile stresante, permițându-le să vadă o tragedie ca pe o oportunitate de a se apropia de o putere mai mare sau de a-și îmbunătăți viața

- Promovarea unui sentiment de conectare. Unii oameni văd religia ca făcând parte din ceva mai mare decât ei înșiși. Acest lucru se poate întâmpla prin rugăciune sau meditație sau prin participarea la adunări religioase, ascultarea muzicii spirituale sau chiar mersul pe jos afară.

- Cultivarea conexiunii prin ritualuri. Ritualurile religioase îi pot ajuta pe oameni să recunoască faptul că se întâmplă ceva important. Aceste evenimente marchează adesea începutul a ceva, cum este cazul nunților, sau sfârșitul a ceva, cum este cazul înmormântărilor. Ele ajută la ghidarea și susținerea oamenilor prin cele mai dificile tranziții ale vieții, arată American Psychological Association.

Credința reduce stresul

Găsiți continuarea articolului pe DC Medical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel