Legenda ursitoarelor. Cum trasează ele destinul omului?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Bizar
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Legenda ursitoarelor face parte din mitologia și folclorul românesc.

Cu siguranță, ai auzit de numeroase ori de legenda ursitoarelor. Acestea fac parte din mitologia și folclorul românesc, dar nu numai. Potrivit legendei, zânele sau ursitoarele sunt ființe magice, supranaturale, care sunt capabile să decidă destinul oamenilor încă de la naștere.

De obicei, aceste ursitoare sunt descrise ca fiind trei femei în etate. Alteori, sunt înfățișate ca zeițe capabile să țeasă firul vieții și să hotărască soarta unui nou născut.

Mai mult, conform credințelor populare, fiecare nou născut este vizitat de ursitoare la naștere. Ele propun pentru fiecare născut câte trei fire ale destinului. Primul fir simbolizează trecutul, al doilea prezentul, iar al treilea, nimic altceva decât viitorul.

ȘASE superstiții ale lunii martie pe care este necesar să le știi

Ursitoarele sunt prezentate în basme, povești, povestiri populare.

În alte culturi, există același concept de ursitoare. De pildă, în mitologia greacă, Moirele sau Parcae sunt zeițele care au darul de a decide destinul oamenilor.

Să nu uitam că ursitoarele sunt prezentate atât ca personaje pozitive, cât și ca unele malefice. De obicei, se apela la ursitoare, care sa influențeze destinul noului născut. Acestea îi asigurau copilului o viață plină de noroc, fericire și sănătate. 

Deși cele trei fire ale destinului simbolizează trecutul, prezentul și viitorul, primul fir poate să reprezinte moștenirile, al doilea alegerile pe care le face individul, iar al treilea, potențialul pe care îl are.

Legenda ursitoarelor a făcut parte dintr-o mulțime de adaptări literare și artistice. Inclusiv poezii și picturi au fost făcute pe tema ursitoarelor.

Ai în vedere și următorul articol de pe Astrosens: Noaptea întunecată a sufletului și ce trebuie să știi despre acest proces: Este o criză a vindecării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel