Los Angeles nu va mai găzdui meciuri la Cupa Mondială din 2026

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursă foto: freepik.com
Sursă foto: freepik.com

Descoperă ce se află în spatele acestei decizii.

Los Angeles nu va mai fi un oraș gazdă pentru Cupa Mondială din 2026 din cauza unui conflict în curs între FIFA și proprietarii stadionului SoFi, conform unui raport ESPN.

În mod inițial, stadionul SoFi, gazda echipelor NFL Rams și Chargers, era considerat unul dintre cei trei candidați pentru a găzdui finala Cupei Mondiale, alături de stadionul MetLife din East Rutherford, New Jersey, și stadionul AT&T din Arlington, Texas.

Rapoartele anterioare indicau că Stan Kroenke, proprietarul stadionului SoFi și al echipei Rams, este nemulțumit de împărțirea financiară propusă între FIFA, oraș și stadion.

ESPN a raportat mai devreme în această săptămână că există, de asemenea, probleme legate de terenul de joc de la stadionul evaluat la 5,5 miliarde de dolari, deschis în 2020 ca fiind cea mai scumpă arenă sportivă din lume.

Ar fi necesare renovări pentru a satisface cerințele FIFA referitoare la dimensiunea terenului de joc, iar Kroenke nu este dispus să suporte costurile de construcție, potrivit raportului.

Los Angeles a fost unul dintre cele 16 orașe/regiuni gazdă anunțate în iunie 2022, incluzând trei locații din Mexic și două în Canada. Se spune că stadionul Allegiant din Las Vegas este una dintre înlocuirile posibile pentru stadionul SoFi.

Sursă: Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel