Mantre și afirmații pentru lupta împotriva stresului

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursă foto: freepik.com
Sursă foto: freepik.com

Aflați mai multe despre ce sunt mantrele și afirmațiile.

Într-o lume în care rapiditatea și complexitatea vieții moderne pot provoca stres și anxietate, avem nevoie de instrumente pentru a ne regăsi echilibrul. Mantrele și afirmațiile, străvechi tehnici de meditație și auto-afirmare, sunt astfel de instrumente care pot oferi alinare și liniște în momentele tensionate. Dar ce sunt, de fapt, aceste mantre și afirmații și cum ne pot ajuta?

Mantra este un cuvânt sau o frază scurtă, adesea în sanscrită, care este repetată în mod constant, fie în gând, fie cu voce tare, cu scopul de a intra într-o stare meditativă. Mantrele sunt folosite în multe tradiții spirituale din întreaga lume și sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a aduce claritate și calm în minte. Vibrăția sonoră a mantrului poate ajuta la focalizarea atenției, distrăgându-ne de la zgomotele externe sau de la gândurile agitate.

Exemple de mantre:

Om - considerat sunetul primordial din care a apărut universul.

Om Shanti - un apel la pace, în care "shanti" înseamnă "pace" în sanscrită.

Om Mani Padme Hum - o mantră budistă care invocă compasiunea.

Om Gum Ganapatayei Namah - ușurință în trecerea obstacolelor.

Pe de altă parte, afirmațiile sunt propoziții pozitive pe care o persoană le rostește sau le gândește cu scopul de a produce o schimbare în gândurile sau comportamentele sale. Afirmațiile funcționează pe principiul că gândurile noastre modelează realitatea noastră. Repetându-ne constant aceste propoziții pozitive, începem să credem în ele și, astfel, le facem realitate.

Exemple de afirmații:

Sunt în siguranță și protejat/ă.

Aleg să mă eliberez de grijile care nu îmi servesc.

Am capacitatea de a depăși orice obstacol.

Respir adânc, sunt prezent/ă și sunt calm/ă.

Pentru a beneficia de mantre și afirmații în situații stresante, alege un loc liniștit în care să te retragi, respiră conștient și repetă mantra sau afirmația aleasă. Vizualizează și fii recunoscător pentru liniștea și capacitatea ta de centrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel