Marea greșeală din alimentația românilor. Petru Covrig, wellness coach: Acestea sunt soluțiile

astrosens Team | Dată: 16 sep 2021, 23:49 | Categorie: Wellness
Marea greșeală din alimentația românilor. Petru Covrig, wellness coach: Acestea sunt soluțiile Foto Pixabay
EXCLUSIV
Marea greșeală din alimentația românilor. Petru Covrig, wellness coach: Acestea sunt soluțiile Foto Pixabay

Covrig Petru, wellness coach, a arătat ce trebuie făcut pentru a se îndrepta obiceiul alimentar nesănătos al majorității oamenilor.

'Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. În trecut, la mine era inexistent și apoi începeam ziua cu palanețe, patiserii, nelipsitul suc carbogazos și foarte multă vreme am mâncat fast food, junk food, adică mâncare nesănătoasă. Aceste lucruri se întâmplau când eram student. Mai mult, cei din jurul meu aveau aceleași obiceiuri alimentare, lipsă de energie, unii probleme cu greutatea. Seara și noaptea mâncam cipsuri și, din nou, Coca-Cola.', a declarat Petru Covrig, pentru Astrosens.

'Alimentația românilor este predominant nesănătoasă.'

Ce părere ai despre alimentația românilor? Care sunt cele mai mari greșeli și ce trebuie făcut, care sunt soluțiile?

'Alimentația românilor este predominant nesănătoasă. Mă refer la faptul că se consumă extrem de multă carne, carne grasă, mâncăruri semi preparate, ca să nu mai zic de dulciuri și gustări sărate. Spre deosebire de bunicii mei, care mâncau și ei carne grasă, totuși nu o mâncau zilnic și nici nu existau atâtea alimente nesănătoase pe lângă”, ne-a mai zis tânărul.

Marea greșeală din alimentația românilor. Ce trebuie făcut

'Marea greșeală este că, în ciuda problemelor de sănătate, a surplusului de greutate, oamenii în loc să afle cauza care a produs toate aceste lucruri, merg doar la efectul lor, adică la medicamente: mă doare capul, iau medicament. Sunt balonat, iau medicament! Însă toate aceste dificultăți se reglează din alimentație. În primul rând, ar trebui reduse și chiar eliminate complet băuturile carbogazoase, dulciurile nesănătoase (pentru că există dulciuri sănătoase), mâncarea grasă, fast food. Soluțiile sunt să înceapă chiar de astăzi un stil de viață activ, sănătos și echilibrat. Și, de asemenea, să apeleze la un specialist. Pe mine mă puteți găsi online pe social media, Facebook, Instagram, Tiktok', a evidențiat Petru Covrig.

'Dieta ar trebui să conțină tot ceea ce corpul nostru are nevoie'

Ce înseamnă să ții dietă? Ce diete recomanzi?

'În primul rând, cuvântul dietă provine din latină și înseamnă eliminarea alimentelor și a sucurilor care nu ne fac bine. Apoi, în România cuvântul dietă este asociat cu faptul că: țin dietă = nu mănânc sau mănânc foarte puțin, ceea ce e greșit. Dieta ar trebui să conțină tot ceea ce corpul nostru are nevoie: carbohidrați complecși, proteine, fibre, fitonutrienți, micronutrienți. Am învățat că a mânca echilibrat, sănătos și complet nu înseamnă să renunț la tot ce îmi place. De ce? E simplu. Am învățat să prepar varianta sănătoasă și doar să elimin prăjelile, sucurile și să mă bucur de gust.', a subliniat Petru Covrig.

'O ședință de consultanță personalizată cu mine se desfășoară în cea mai mare parte online, pe baza unei programări, constând într-un apel video, pentru a cunoaște stilul de viață, obiectivele și ce e dispus persoana să facă. Pentru o mică parte, stabilesc și întâlniri fizice (în condiții de siguranță, având în vedere riscurile).', a spus Petru Covrig.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?