Mercur în Casa I: nativi deschiși, sociabili, curioși, cu o minte ageră

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Planete în case
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Ai Mercur în prima Casă în harta natală? Iată ce reprezintă această poziție a planetei.

Ce știm despre Mercur?

În astrologie, influența lui Mercur este extrem de importantă. Când vorbim despre Mercur, avem în minte gândirea, comunicarea, procesele de învățare, călătoriile scurte, dar și comerțul și tehnologie. Gemenii și Fecioarele sunt guvernate de planeta Mercur.

Este o planetă rapidă, fiindcă își completează orbita în jurul Soarelui în doar 88 de zile terestre.

Totodată, într-un horoscop natal, poziția lui Mercur arată felul în care un nativ comunică, învață sau procesează informațiile. Mai mult, influențează și maniera în care nativul își exprimă ideile sau cum se descurcă în domenii precum vorbitul în public, scrisul etc.

Marte în Casa I: Hotărâre și multă determinare în atingerea obiectivelor

Cum descriem Prima Casă în astrologie?

Există 12 case în harta ta natală. Desigur, zodiacul începe cu prima dintre ele și merge în sensul invers al acelor de ceasornic. 

Prima casă este punctul de plecare al întregii hărți astrologice. Ea este cartea ta de vizită, modul în care ești perceput de cei din jur. Aceasta este valabil atât din punct de vedere fizic, cât și în ceea ce privește prima impresie pe care o lași. Este ceea ce ochii văd și ceea ce sufletul simte.

Totuși, este important să reținem că această primă impresie nu reflectă neapărat esența personalității tale. Ascendentul este marcat de primul suflu al vieții, reprezentând puntea ta către ceilalți. Soarele simbolizează aspectul personalității, Luna reprezintă sfera emoțională, iar Ascendentul indică modul în care alegi să te construiești de-a lungul vieții.

Cum interpretăm prezența lui Mercur în prima casă din astrogramă?

Pentru că discutăm despre prima casă, este una dintre cele mai vizibile și active zone dintr-o astrogramă. Mercur, planeta gândirii, este cea care amplifică expresivitatea, dar și modul de comunicare. Când un nativ are acest aspect în hartă, înseamnă că acesta este sociabil, deschis, comunică eficient și are o abilitate naturală de a se exprima.

Știm și că Mercur guvernează adaptabilitatea, precum și gândirea rapidă. Persoanele cu Mercur în această casă au o minte ageră și reacționează rapid, în diferite situații. Mai mult, sunt pline de idei și sunt capabile să găsească mereu soluții la problemele pe care le au.

Aritmia cardiacă: mit și realitate

Cei cu Mercur în Prima Casă sunt curioși și foarte interesați de procesul de învățare. Vor mereu să acumuleze cunoștinte noi și să exploreze diferite domenii de interes. Vor mereu să descopere și să înțeleagă.

Mercur reprezintă și adaptabilitatea și flexibilitatea. În prima casă, această versatilitate va fi foarte puternică în astrograma unei persoane și îi permite să se adapteze ușor la schimbări.

În final, persoanele cu Mercur în prima casă sunt bune în a-și exprima ideile și gândurile într-un mod clar și convingător. Această poziție evidențiază un interes mărit pentru comunicare și interacțiuni sociale. Pot fi indivizi cu abilitați remarcabile în domenii că scrisul, vorbitul în public ori alte forme de exprimare verbală sau non-verbală.

Ce personalități au Mercur în prima casă? Katy Perry, Elon Musk, Tom Cruise, Cristiano Ronaldo, Mahatma Gandhi, David Beckham, Arnold Schwarzenegger, Alain Delon.

Poți să vezi și: Venus în Casa I: Farmecul și Prezența Personală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel