Metoda Militarului: Cum să adormi mai repede când te simți stresat

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Stresul te poate împiedica să adormi rapid, însă aceste tehnici te vor ajuta să te relaxezi și să ai un somn odihnitor. Iată ce trebuie să faci ca să te odihnești în momentele când te simți stresat.

Grijile, munca în exces și stresul emoțional ne pot afecta calitatea somnului - adică fie nu putem să adormim rapid, fie ne trezim noaptea sau ne este greu să dormim cele opt ore de somn recomandate. Stresul eliberează un hormon numit cortizol, care afecteză ciclul de somn, iar a doua zi ne simțim lipsiți de energie. Așadar, cum putem întrerupe acest ciclu? Iată câteva tehnici ce te vor ajuta să adormi mai repede! 

O pătură grea te va ajuta să te relaxezi

O pătură grea te-ar putea ajuta să adormi mai repede și să te odihnești corespunzător, deoarece te relaxează. Care este explicația? Psihologul Hope Bastine spune: „Există dovezi că învelitul cu o pătură grea poate reduce nivelul de stres și anxietatea. Această pătură oferă aceeași senzație pe care o experimentăm când suntem îmbrățișați și mângâiați. Combate stresul și te ajută să te relaxezi‟.  

Poveşti de seară, ca-n copilărie

Poveștile ascultate înainte de somn te ajută să îți muți gândurile negative acumulate în perioada zilei și să te relaxezi. La fel se întâmplă și în cazul în care vei asculta sunete care care imită diverse sunete din natură, așa cum sunt păsările care ciripesc, ploaia sau valurile mării. 

Încearcă „Metoda Militară‟! 

La fel de eficiente sunt și tehnicile care te ajută să te concentrezi asupra prezentului. De pildă, metoda militarului este o strategie care presupune să te concentrezi asupra anumitor părți ale corpului. Cum se face? 

Începe cu cea mai stresată parte a corpului, cum ar fi umerii. Timp de 15 secunde, concentrează-te doar pe umeri și încearcă să îi relaxezi. Concentrează-te apoi și pe celelalte părți ale corpului și repetă. 

Această metodă se încheie cu câteva vizualizări - îmaginează-ți că ești într-un loc liniștit, în natură, departe de agitație și vei vedea că o să dea roade! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel