"Moartea de bătrânețe" NU există. Ce spun specialiștii legat de această expresie

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Auzim mereu sintagma "a murit de bătrânețe", mai ales când discutăm despre decesul persoanelor în vârstă. Totuși, colegii de la DC Medical au discutat cu Prof. univ. dr. Diana Iliescu-Bulgaru. Aceasta a explicat de ce nu există moarte de bătrânețe.

Această expresie oferă o cauză vagă a morții, poate să ridice suspiciuni asupra modului în care a decedat o persoană și nu în ultimul rând, poate fi dificilă și dureroasă pentru cei care au suferit o pierdere.

Moartea de bătrânețe nu există

Specialiștii susțin că nu există moarte de bătrânețe. Prof. univ. dr. Diana Iliescu-Bulgaru a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, de ce nu există moarte de bătrânețe. Moartea de bătrânețe poate fi, de asemenea, folosită pentru a descrie moartea unei persoane mai în vârstă care are loc în timpul nopții, posibil din cauza faptului că inima unei persoane se oprește în somn.

”Nu există moarte de bătrânețe. Nu se scrie niciodată așa ceva. Din punct de vedere medico-legal, diagnosticele de pe certificatul de deces, trebuie să conțină o cauză a decesului. Cauza trebuie să fie un eveniment anatomo-generator care să poată determina decesul."

Bătrânețea începe la 50 de ani, etapa a treia a vieții începe la 50 de ani. Nu putem trece ca tot ce moare la peste 50 de ani că a murit de bătrânețe”, a explicat Prof. univ. dr. Diana Bulgaru.

Vezi și: La ce vârstă e cineva bătrân? Poți să întârzii îmbătrânirea? Atitudinea joacă rolul important

Cauza decesului, importantă

Furnizarea unei cauze precise a decesului este importantă, deoarece este un instrument valoros pentru urmărirea tendințelor mortalității la diferite niveluri ale populației.

În cele din urmă, ”bătrânețea” a devenit o expresie folosită în ultimă instanță pentru a descrie o cauză necunoscută a morții. Sau a devenit utilă atunci o persoană a murit din cauza unui număr mai mare de complicații, dar în situațiile în care nu era practic sau etic să se comande o autopsie pentru a găsi cauza exactă a morții.

Celălalt motiv pentru care „bătrânețea” a fost rar folosită drept cauză a morții în secolele XX și XXI a fost că nu oferă nicio alinare familiilor decedaților.

Cercetările arată că familiile doresc informații despre cum a murit persoana iubită, nu numai pentru aceasta că poate fi utilă pentru gestionarea propriilor probleme de sănătate, ci și pentru că oferă un motiv pentru moartea persoanei iubite.

Vezi continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel