Momente de déjà vu, mistere, secrete scoase la iveală. Cum acționează Neptun retrograd în viața a CINCI zodii

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Din punctul de vedere al astrologiei, Neptun vorbește despre iluzie și dependență. Atunci când apare în astrogramă, în special amplificat de alte aspecte, cum ar fi cele cu Uranus sau Jupiter, de exemplu, poate să aducă dependența de alcool, droguri, dar și o mare iluzie. Este ca un număr de magie performat în fața ta, te vei lăsa instant vrăjit de puterile sale, te vei simți învăluit și nu îți vei da seama care sunt trucurile. 

Lui Neptun îi place misterul și îi place la nebunie să facă lucrurile să pară tot ceea ce nu sunt. Este precum o iluzie optică.  Influența sa aduce în discuție și problemele psihologice, dar și pe cele legate de sănătatea mintală. Pe de altă parte, Neptun te poate arunca în frică, e o planetă misterioasă care aduce la suprafață lumi întunecate. 

În schimb, Neptun, mai ales în semnul Peștilor, ajută la tot ceea ce înseamnă artă vizuală, fotografie, cinematografie și îți schimbă pe loc percepția pe care o aveai până acum. Ai văzut ceva și deodată te freci la ochi și vezi lucrurile într-o cu totul altă lumină. 

Neptun petrece aproximativ 14 ani în fiecare semn (cu scăderi ocazionale mai scurte în semnele vecine când este retrograd) și are nevoie de 160 de ani pentru a se deplasa prin întregul zodiac. În ceea ce privește retrogradarea lui Neptun, aceasta va dura până pe 3 decembrie!

Anul acesta am avut conjuncția Jupiter-Neptun în semnul Peștilor, o conjuncție care își va lăsa urmele asupra vieții noastre pentru următorii 13 ani, schimbând radical lumea aşa cum am cunoscut-o până acum. Jupiter (cel care amplifică) și Neptun (cel care te face să vezi în alte culori) într-un moment în care toți ne uităm la telefoane și petrecem foarte mult timp privind imagini și filmări din social media, subjugați de realitatea virtuală. Atunci când vine vorba despre droguri, despre dependență, în harta cuiva, anumite aspecte ale lui Neptun ar putea fi cauza. Odată cu accentuarea problemei drogurilor în ţările din întreaga lume, în numeroase cazuri au loc tragedii, iar familiilor victimelor acestui flagel le poate fi greu să facă faţă urmărilor celor întâmplate. De asemenea, poate fi dificil pentru oamenii care nu înţeleg să găsească înţelegere pentru acele familii. Marcată anual pe data de 31 august, Ziua Internaţională de Conştientizare a Supradozei are ca scop reducerea decalajului dintre cei care nu înţeleg şi cei care cunosc prea bine situaţia. Detalii aici

Neptun retrograd în viața a CINCI zodii: 

Berbec/ Ascendent în Berbec

Pentru tine această retrogradare are cel mai puternic impact. S-ar putea să beneficiezi de semnalele care apar în visele tale, notează-ți ce visezi. E posibil să trăiești multe momente de déjà vu, să ai parte de sincronicități. Ține cont de ceea ce îți transmite intuiția, însă nu te pierde cu totul în mrejele lui Neptun, căci probabil ai destul de mult de muncă. Acceptă faptul că unele priorități ți s-au schimbat și nu îți fie teamă să renunți la cele care orice ai face nu merg. 

Taur/ Ascendent în Taur

S-ar putea ca oamenii care erau apropiați de tine să devină mai distanți. Relațiile tale sunt puse la încercare, nu îți fie teamă să accepți acest lucru, mergi și petrece puțin timp retras și gândește-te la ce anume ai făcut de la începutul anului până acum. Încearcă să nu te implici prea mult și în același timp în cauze pe care nu le-ai putea rezolva de azi pe mâine, precum sărăcia, infrastructura sau poluarea. 

Leu/ Ascendent în Leu

Ai grijă în ce relații intri pe parcursul acestei retrogradări, e posibil să îți cam pierzi mințile, dar să și afli secrete pe care nu țineai neapărat să le știi. Mai mult, alții pot descoperi diverse lucruri despre tine, deci ai grijă cu infidelitățile. E posibil să simți destul de tare imboldul unei schimbări la nivel personal, dar și aceasta trebuie făcută îmbrățișând tot ceea ce ești tu, acceptându-te pe tine cu bune și cu rele. Încearcă să nu le oferi celorlalți prea mult din energia ta.

Balanță/ Ascendent în Balanță

Ție s-ar putea să îți fie dată complet peste cap rutina, viața de zi cu zi. S-ar putea să uiți lucruri „de la mână până la gură”, să nu reușești să organizezi prea bine programul, să întârzii la serviciu și să te stresezi destul de tare din cauza asta. Însă energia care vine acum are un scop clar, să îți reevaluezi stilul de viață, rutina, hrana, abuzul de zahăr, de cafea. Problemele de sănătate mai vechi ar putea reveni la suprafață. Toate acestea anunță o transformare, deci nu te teme de schimbare!

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

Această retrogradare a lui Neptun s-ar putea să aducă la suprafață latura ta misterioasă, dar și o mai mare putere de a alege cine vrei să te înconjoare. Este contextul perfect pentru a pune în aplicare idei de care poate că nu ai mai avut timp, sau de a le privi într-o altă lumină. Folosește această energie pentru a vedea ce greșeli ai făcut în trecut și bucură-te de faptul că vei avea și sprijinul planetei tale guvernatoare, Saturn, care va aduce ceva claritate în negura lui Neptun. 

sursă: Renée Watt pe shondaland.com

Citește și: Calea lui Jupiter retrograd până pe 28 octombrie: avertizări pentru Berbec și Taur, limite pentru Rac și Scorpion, decizii importante pentru Leu și Balanță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel