O bere pe zi n-o să te îngrașe. Dacă nu ai interzis la ea, atunci o bere pe zi e benefică pentru sănătate

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Dacă nu te afli în categoria persoanelor care au interzis consumul de bere, din motive medicale, cercetătorii au o veste bună. De altfel, știm cu toții că un consum moderat de alcool, dar și menținerea unei diete echilibrate sunt esențiale pentru orice stil de viață sănătos spun colegii de la DC Medical. 

Un studiu recent indică faptul că băutul unei băuturi alcoolice în fiecare zi,  poate ajuta la menținerea sănătății florei intestinale. Iar acea băutură este berea, notează EatThis, citat de cei de la DC Medical. 

În cadrul studiului, care a fost publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, cercetătorii au pus bărbați sănătoși să bea zilnic, timp de patru săptămâni, aproximativ 350 ml de bere lager alcoolică sau nealcoolică. La finalul studiului, 22 de bărbați aveau o diversitate bacteriană mai mare în microbiomul intestinal și markeri mai buni ai sănătății intestinale decât înainte de începerea studiului.

„Berea fără alcool și berea alcoolică au crescut diversitatea microbiotei intestinale, care a fost asociată cu rezultate pozitive în materie de sănătate”, au declarat cercetătorii în studiu. „Aceste rezultate sugerează că efectele berii asupra modulării microbiotei intestinale sunt independente de alcool și pot fi mediate de polifenolii din bere”. Și mai bine, cercetătorii au mai spus că o singură bere zilnică nu pare să crească greutatea corporală sau masa de grăsime corporală.

Deși studiul în sine a fost de mici dimensiuni, concluziile sale pot crea un precedent pentru cercetări ulterioare în domeniul efectelor alcoolului asupra sănătății. În timp ce rezultatele acestui studiu se anunță promițătoare pentru iubitorii de bere, este important să ne amintim că un consum regulat de bere poate provoca uneori iritații la nivelul întregului sistem digestiv.

„Consumul de bere poate face ca stomacul tău să producă mai mult acid decât de obicei, ceea ce se poate transforma într-o inflamație a mucoasei intestinale. Acest lucru poate avea efecte secundare pe termen lung, cum ar fi gastrita", a declarat nutriționistul Katie Boyd pentru sursa menționată.

6 tipuri de persoane care nu trebuie să bea bere. Diabeticii se află pe listă

Berea este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice, mai ales în timpul sezonului cald. Potrivit datelor OMS, din urmă cu un deceniu, România se afla pe locul 5 în rândul consumatorilor de alcool pe cap de locuitor, în timp ce BeerInfo notează că persoanele cu vârste de peste 21 de ani au un consum mediu anual de peste 100 de litri de bere, citat de EatThis.

În ciuda gustului „puternic și amărui”, cum spune reclama, berea nu este prietena tuturor, chiar dacă adună laolaltă prietenii.

Continuarea articolului pe DC Medical.ro

Ai citit și despre super tratamentele de înfrumusețare super-ieftine pe care le poți face doar cu ajutorul unui ou? Detalii aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel