O plantă minune, ușor accesibilă, conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie. Despre ce este vorba?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Această plantă are capacitatea de a combate îmbătrânirea și îmbolnăvirea. Iată care îi sunt beneficiile!

Planta care conține mai multă Vitamina C decât lămâia o găsim la orice magazin alimentar și la orice tarabă din piață. Are efecte benefice asupra organismului. Pătrunjelul, pentru că de acesta este vorba, are capacitatea de a încetini îmbătrânirea. 

Beneficiile pătrunjelului

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat pe pagina sa de Facebook ce beneficii are pătrunjelul. Dincolo de faptul că este o plantă aromatică des folosită în preparatele culinare, acesta are multiple beneficii pentru organism. 

”Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie. Vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine și cea mai puternică substanță antioxidantă din natură. Blochează “ruginirea”, adică îmbătrânirea și îmbolnăvirea, ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărește sistemul imun.

Cancerul endometrial, care este utilitatea fructelor și legumelor?

Cu un conținut de aproape 200mg vitamina C/100g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160mg, suc de lămâie 128mg, ardei gras verde 120mg, kiwi 92mg, căpșuni 67mg, suc de portocale 54mg.

Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniță. Unde mai pui că pe lângă vitamina C, pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu- adică elemente vitale pentru sănătate.

Cele mai curate VERSUS cele mai contaminate fructe și legume. Ce să consumăm?

Pătrunjelul combate inflamația

Este unul dintre cele mai tulburătoare simptome generale - inflamația poate fi chiar mortală. Pătrunjelul ajută, deoarece este bogat în antioxidanți precum vitamina C, A și E, care pot ajuta la calmarea inflamației.

”Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de artrită, o inflamație a articulațiilor. Este, de asemenea, o sursă excelentă de flavonoide, antioxidanți care ajută la reducerea riscului multor boli cronice, inclusiv cancerul, ateroscleroza, Alzheimer și boala Parkinson”, spune Brunilda Nazario, MD.

Previne apariția ridurilor

Consumul de pătrunjel aduce beneficii tenului tău. Planta este bogată în vitamina C, iar vitamina C produce colagen, care conferă pielii structura și rezistența sa.

”Colagenul ajută la eliminarea liniilor fine și a ridurilor. Pregătește o salată plină de vitamina C cu niște verdețuri (inclusiv pătrunjel), bucăți de portocale și încheie cu o vinegretă cu lămâie”, spune Capriglione.

Vezi beneficiile complete ale pătrunjelului pe DC Medical!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel