Obiceiuri care îți vor îmbunătăți productivitatea. Iată 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a avea mai multă energie

Autorul articolului: Valentina Miu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Obiceiuri zilnice avem cu toții, însă, unele dintre ele nu ne oferă bună dispoziție, ba chiar ne consumă energia. Dacă simţi că ai momente în care ai avea nevoie de un plus de energie şi o cană de cafea dimineaţa nu e suficientă, îţi venim noi în ajutor! Iată cinci obiceiuri zilnice care îți pot reda energia și pofta de viață.

Oboseala poate fi un răspuns din partea corpului nostru la niveluri ridicate de stres. A avea o sănătate bună și energie, „necesită muncă, alegeri inteligente în stilul de viață și control”, potrivit Harvard Medical School.  Experții de la Harvard subliniază cinci metode care ne îmbunătățesc nivelul de energie:

Controlul stresului

Emoțiile induse de stres consumă cantități enorme de energie. Discuția cu un prieten, discuția cu un membru al familiei sau consultarea unui psihoterapeut poate ajuta la atenuarea stresului. Terapiile de relaxare precum meditația, autohipnoza, yoga și tai chi sunt, de asemenea, instrumente eficiente de reducere a stresului.

Apa

„Care este singurul nutrient despre care s-a demonstrat că îmbunătățește performanța în toate activitățile, cu excepția celor mai solicitante?”, întreabă retoric medicii de la Harvard Health. Nu este o băutură sportivă scumpă. Este apa. Dacă organismul nostru nu are lichide, unul dintre primele semne este senzația de oboseală.

Exercițiile fizice

Exercițiile fizice oferă celulelor corpului mai multă energie. În plus, pot crește nivelul de dopamină din creier, ceea ce ajută la îmbunătățirea stării de spirit. 

Activitatea fizică poate reduce foarte mult riscul bolilor de inimă, accidentului vascular cerebral, diabetului de tip 2, cancerului de sân și de colon și riscul de depresie. Exercițiile fizice îmbunătățesc rezistența și asigură un somn mai profund.

Somnul

Potrivit Harvard Medical School, somnul este necesar pentru a fi sănătoși și energici. Astfel, experții recomandă să vă creați o rutină și să dormiți în fiecare noapte la aceeași oră. 

Petrece timp în aer liber

Multe studii au arătat că ieșirea din casă și timpul petrecut în natură au multe beneficii pentru sănătate. Petrecerea timpului în aer liber ne ajută să ne recăpătăm energia, informează 20minutos.es.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel