„Opţiunea de a lucra de oriunde va face diferenţa” (analiză). Careul Saturn-Uranus este în continuare activ, lupta între vechi și nou din ce în ce mai aprinsă

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 01 sep 2022, 14:29 | Categorie: Stiri
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Opţiunea de a lucra de oriunde va face diferenţa între a atrage noi angajaţi sau în a-i reţine pe cei existenţi, iar majoritatea companiilor se aşteaptă la reaşezări graduale şi la revenirea în mai multe valuri, arată o analiză publicată, joi, de o companie specializată în servicii imobiliare oferite mediului antreprenorial. 

Toamna aduce în prim-plan una dintre problemele lansate odată cu pandemia. Lucrăm de acasă sau de la birou? Părerile sunt împărțite în funcție de nevoile fiecăruia. Însă pare a fi o luptă între conservatorul Saturn și rebelul Uranus care vrea schimbarea. 

Careul Saturn-Uranus este în continuare activ chiar dacă nu la grad perfect. În 2022, acest aspect se continuă și se resimte serios pentru că avem și axa Nodurilor Lunare pe Taur/Scorpion. Ceea ce face ca toți cei care au marcaj de semne fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător) să fie total neliniștiți.

Uranus va mai sta în Taur până în 2026, dar Saturn și-a început ultima retrogradarea în Vărsător, semn pe care îl va părăsi în martie 2023. Uranus zice HAI, Saturn zice STAI. Așa se vor simți cei afectați! Pe de o parte găsesc îndrăzneala să se arunce într-un proiect, fie profesonal/fie personal, dar pe de altă parte se vor poticni în propriile îndoieli.

Cert este un lucru: întotdeauna, din asemenea tensiuni interioare, se nasc cele mai remarcabile momente! Detalii și previziuni pentru toate zodiile găsiți cu un click aici! 

Revenirea graduală la birou, începută treptat din primăvară, se aşteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an şcolar. „Începerea şcolii poate stimula revenirea mai multor angajaţi la birou, în special a angajaţilor care au copii la grădiniţe şi şcoli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. Totuşi, munca hibrid rămâne una dintre facilităţile importante în atragerea şi retenţia angajaţilor. Tendinţa accentuată în ultimii doi ani de pandemie începe să prindă diverse nuanţe. Tot mai mulţi angajaţi şi firme iau în calcul reîntoarcerea la biroul clasic, dar nu chiar la acelaşi birou, deşi în acelaşi loc', menţionează ESOP.

Conform sursei citate, unele firmele continuă să se confrunte cu provocarea de a-i convinge pe angajaţi să se reîntoarcă la birou, în ciuda reducerii restricţiilor legate de pandemie şi de reducerea pericolului infectării cu COVID. Astfel, managerii se văd nevoiţi să caute noi soluţii prin care să îi atragă pe angajaţi la birou şi să păstreze, când este cazul, avantajele telemuncii. Analiza arată că, în primul rând, opţiunea de a lucra de oriunde va face diferenţa între a atrage noi angajaţi sau în a-i reţine pe cei existenţi.

Majoritatea companiilor se aşteaptă la reaşezări graduale şi la revenirea în mai multe valuri. 'Lucrul de acasă, îmbrăcat în haine comode, de pe plajă sau din cabana de munte înainte de a se aventura pe pârtia de schi se va păstra, pentru o parte dintre angajaţi. În acelaşi timp, pentru alţi angajaţi, dorinţa de a separa viaţa profesională şi cea personală îi va determina să lucreze la sediul companiei mai mult timp decât până acum', arată analiza. Totodată, cei care îşi duc copiii la grădiniţele şi şcolile din proximitatea sediului unde lucrează îşi vor putea adapta programul de la birou în funcţie de programul educaţional al copiilor. Conform sursei citate, multe grădiniţe şi şcoli oferă programe afterschool de luni până vineri, până la ora 16.00 sau la ora 18.00. Cel mai probabil, acesta va fi şi programul de lucru al părinţilor, când vor lucra de la sediu. Existenta şcolilor şi a grădiniţelor cu program prelungit lângă clădirile de birouri.

Unităţile de învăţământ amplasate lângă principalii poli de business ai Capitalei au început să reprezinte facilităţi care sunt din ce în ce mai apreciate de companii. În acest context, începerea şcolii poate reduce presiunea de a fi peste tot, în acelaşi timp, pentru o parte dintre părinţi. Cel puţin în timpul orelor de şcoală, aceşti părinţi vor putea lucra liniştiţi de la sediul companiei. 'Dacă în urmă cu 10 - 15 ani proximitatea clădirilor de birourilor de universităţi era un factor important luat în considerare la alegerea sediului, în momentul de faţă atractivitatea unui spaţiu de birouri este din ce în ce mai mult evaluată şi prin prisma integrării sau proximităţii grădiniţelor, şcolilor sau liceelor.

Tinerii studenţi sau absolvenţi pe care acum mai bine de un deceniu firmele se băteau să îi angajeze au acum familii, iar priorităţile li s-au schimbat. Aceşti părinţi fac eforturi pentru a le asigura copiilor accesul la un sistem de educaţie cât mai peformant, prin alegerea unor instituţii de învăţământ de prestigiu, din mediul privat sau de stat. De cele mai multe ori, aceste instituţii nu se află în proximitatea locuinţelor lor. 

sursă: AGERPRES/(AS - autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Oana Tilică)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play