Ora de vară 2024: ce dispozitive vor schimba automat ora?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Social
freepik.com
freepik.com

România trece la ora de vară!

În noaptea de 30 spre 31 martie 2024, România trece la ora de vară, deci ora 3:00 devine ora 4:00. În luna octombrie, se va reveni la ora standard, când ceasul se mută înapoi cu o oră.

Putem să ne bucurăm de această veste, fiindcă afară va fi lumină până mai târziu, așadar, ziua este mai lungă. În schimb, putem spune că pierdem o oră de somn. Specialiștii ne avertizează asupra faptului că adaptarea organismului la ora de vară se poate realiza în aproximativ două săptămâni.

Trecerea la ora de vară. Dereglările care pot apărea și sfaturi pentru a te adapta

În România, ora de vară este corelată cu orarul de vară practicat în statele Uniunii Europene. Ora oficială de vară la care trece ţara noastră în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost introdusă în România pentru prima dată în 1932.

Psihologul Liliana Luca atrage atenția asupra efectelor trecerii la ora de iarnă

Ce dispozitive schimbă automat ora?

În multe țări și regiuni din întreaga lume, ora de vară este schimbată automat de către dispozitivele electronice. Acestea pot fi:

Computerele. Sistemele de operare moderne, cum ar fi Windows, macOS și Linux sunt configurate pentru a ajusta automat ora în funcție de schimbările orei de vară.

Smartphone-uri. Majoritatea telefoanelor mobile inteligente sunt setate să actualizeze automat ora în funcție de schimbările de fus orar.

Tabletele: Dispozitivele tablete, care rulează pe sisteme de operare ca iOS, Android sau Windows, sunt, de asemenea, configurate pentru a schimba automat ora.

Ceasurile inteligente: Ceasurile inteligente, precum cele produse de Apple, Samsung, Garmin sau alți producători, sunt conectate la rețea și sunt capabile să actualizeze automat ora în funcție de schimbări.

Televizoarele inteligente: Mulți producători de televizoare inteligente au implementat funcții de actualizare automată a orei.

Dispozitive IoT (Internet of Things). Acestea includ o gamă largă de dispozitive conectate la internet, cum ar fi termostate inteligente, sisteme de supraveghere și alte echipamente de automatizare a casei, care pot ajusta automat ora în funcție de setările de fus orar sau de orar de vară.

În general, majoritatea dispozitivelor electronice conectate la internet sau care sunt configurate să primească actualizări de la rețeaua oficială de orar vor schimba automat ora în funcție de ora de vară sau de alte schimbări de fus orar.

Desigur, trebuie să setezi manual ceasurile care nu sunt conectate la internet, cum ar fi cele de perete, cele de la cuptor, cele de la mașină sau altele.

Vezi și: Vi s-a spus că, dacă aveți aritmie, este contraindicat să practicați activități sportive?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel