Papa Francisc lansează un 'apel urgent' împotriva 'unei spirale a violenţei'

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politica
Pixabay.com
Pixabay.com

Papa Francisc îndeamnă la pace! Iată ce a transmis în timpul tradiționalei rugăciuni de duminică!

Papa Francisc a lansat duminică un 'apel urgent' împotriva 'unei spirale a violenţei care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict şi mai mare', după atacul Iranului asupra Israelului, informează AFP.

'Fac un apel urgent la încetarea oricărei acţiuni care ar putea alimenta o spirală a violenţei care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict şi mai mare', a declarat acesta la finalul tradiţionalei sale rugăciuni de duminică din Piaţa Sfântul Petru.

'Urmăresc rugându-mă şi cu îngrijorare, dar şi cu durere, veştile care mi-au parvenit în ultimele ore despre înrăutăţirea situaţiei din Israel din cauza intervenţiei Iranului', le-a spus el credincioşilor de la fereastra palatului apostolic care dă spre faimoasa piaţă.

'Nimeni nu ar trebui să ameninţe existenţa altora. Toate ţările trebuie să fie însă de partea păcii şi să-i ajute pe israelieni şi pe palestinieni să trăiască în două state, unul lângă altul şi în siguranţă', a precizat el.

'Este dreptul lor', a insistat suveranul pontif. 'Ajunge cu războiul, cu atacurile, cu violenţa. Da dialogului, da păcii', le-a declarat papa credincioşilor strânşi în Piaţa Sfântul Petru.

Papa Francisc a făcut din nou apel la o 'încetare a focului în Gaza' şi la 'negocieri', cerând în acelaşi timp 'ajutarea populaţiei care se confruntă cu o criză umanitară', precum şi 'eliberarea imediată a ostaticilor răpiţi în urmă cu câteva luni'.

AGERPRES/ (AS - editor: Ana Alecu)

Ce rugăciune poți rosti în vreme de război?

”Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ești Izvorul vieții și al păcii în Cer și pe pământ, revarsă harul păcii Tale în lumea tulburată de război și de ură. Stinge neînțelegerile și învrăjbirea dintre oameni și revarsă în inimile tuturor smerenia, pacea și bunătatea. Liniștește pe cei războinici și dăruiește-le înțelepciune. Dăruiește ajutor celor suferinzi, ocrotire celor refugiați sau pribegi și mângâiere celor înstrăinați și întristați, iar nouă tuturor dăruiește-ne voința și puterea de a ajuta cu toată inima pe semenii noștri care suferă din pricina războiului. Cel ce ai spus: Fericiți sunt făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema!, învață-ne să căutăm dobândirea păcii inimii și a păcii între oameni și între popoare, deoarece în inima în care se află pacea, nu mai este vrajbă, iubire de stăpânire sau frică, ci mângâierea Duhului Sfânt, iubire de Dumnezeu și de semeni. Pentru aceasta, cu smerenie ne rugăm Ție, Hristoase Dumnezeule, pentru pacea dintre oameni în fiecare țară, pentru pacea dintre popoare și pentru buna așezare a întregii lumi, ca să viețuim în bună înțelegere și să putem lucra fără împiedicare faptele plăcute Ție, slăvind iubirea de oameni a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Gest remarcabil din partea clujenilor! Peste 700 de oameni au donat sânge

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel