Plan alimentar sănătos. Anca Alungulesei, principalele greșeli pe care le facem când vrem să slăbim

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Fotografie creată de Adonyi Gábor, de la Pexels
Fotografie creată de Adonyi Gábor, de la Pexels

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, a dezvăluit ce greșeli facem atunci când vrem să slăbim, dar și ce trebuie să știm când ne gândim la un plan alimentar sănătos. 

Mulți oameni își setează, la început de an, diverse obiective și deseori, un plan alimentar sănătos se numără printre ele. Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, e convinsă că "toată lumea de pe planetă știe ce înseamnă alimente sănătoase."

"Nu trebuie să vină niciun nutriționist, niciun expert în nutriție, să spună *Asta e corect, asta nu e corect*. Cu toții știm! Toată lumea are baza.", a adăugat ea. Dificultatea apare însă când se ajunge la... practică. 

Ține cont de nevoile pe care le ai

În primul rând, pentru un stil de viață sănătos, fiecare persoană trebuie să țină cont de nevoile pe care le are. 

"Dacă ești o persoană activă trebuie să mănânci într-un anumit fel; dacă ești o persoană mai sedentară trebuie să mănânci în alt fel; dacă te deplasezi mult, dacă ai delegații, ar trebui să-ți adaptezi stilul alimentar stilului de viață.", a afirmat Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, la Digi24. 

"Lucrez cu foarte multe persoane care intră într-o buclă a învinovățirii când vin sărbătorile sau o zi de naștere, weekenduri, vacanțe... *Ce fac? Nu știu ce să mănânc!* Și le spun așa: În orice colț al lumii mergi, găsești peste tot salate, o bucată de carne sănătoasă, legume.", a mai spus ea.

"Este foarte important să adaptăm toate regulile stilului nostru și ușor-ușor să modificăm astfel încât să ne ducem spre zona cât mai sănătoasă.", a subliniat Anca Alungulesei. 

Nu consuma alimente care nu-ți plac

În al doilea rând, o persoană care vrea să slăbească sau care vrea, pur și simplu, un stil de viață sănătos, nu trebuie să consume alimente care nu îi plac. În caz contrar, totul va deveni mai greu și se va sfârși cu *Am încercat, dar n-am putut*. 

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, a subliniat că "dependențele sunt la nivel de creier" și că "dependența se creează extrem de repede, mai ales când mâncăm pe fond emoțional". 

Pentru a reuși ce ți-ai propus, trebuie "să fii un pic mai presus de mintea ta, te gândurile tale, să știi cum funcționează și să-i dai exact ce are nevoie. Nu e foarte greu, e vorba de exercițiu și de repetiție."

"Secretul este să-ți educi gustul și papilele gustative pentru că, din cauza consumului de alimente superprocesate, a consumului mare de zahăr, a fumatului, a alcoolului, a dezechilibrelor pe partea de somn, inclusiv papilele gustative suferă modificări.", a mai spus Anca Alungulesei la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel