Rugăciuni pentru dimineața de luni. Ce poți rosti pentru mulțumire și ocrotire?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Credincioșii îl sărbătoresc în data de 29 ianuarie pe Sfântul Ignatie Teoforul, purtătorul de Dumnezeu. Iată ce rugăciuni poți spune lunea!

Rostește aceste rugăciuni pentru un start bun al săptămânii!

1. Doamne Dumnezeule, Tată ceresc,

Îți aducem mulțumiri în această dimineață pentru darul vieții și pentru binecuvântările Tale neîncetate. Îți mulțumim pentru noaptea pașnică și pentru că ne-ai păzit în timpul somnului.

Te rugăm, stăpâne, să ne îndrumi și să ne ocrotești în toate lucrurile pe parcursul acestei zile. Dă-ne înțelepciunea să facem alegerile corecte și puterea să depășim orice încercare. Binecuvântează-ne familia, prietenii și toți cei dragi.

Îți aducem cererile și grijile noastre, conștienți că Tu ești ascultător și milostiv. Ajută-ne să fim smeriți și recunoscători pentru tot ceea ce primim de la Tine.

În numele lui Isus Hristos, Amin.

Uite semnele Apocalipsei! Ce ne zice Biblia despre SFÂRȘITUL LUMII

2. Doamne iubitor și milostiv,

Îți aducem mulțumiri în această dimineață pentru darul vieții și pentru lumina zilei care începe. Te rugăm să ne umpli inimile cu recunoștință și bucurie pentru fiecare zi pe care ne-o oferi.

Ajută-ne, Te rugăm, să fim instrumente ale iubirii Tale în lumea aceasta. Deschide ochii noștri să vedem oportunitățile de a aduce pace și bunătate celor din jur. Fă-ne inimi generoase și pline de compasiune.

Te rugăm să ne ocrotești în această zi și să ne călăuzești pe cărările dreptății. Dă-ne putere să depășim provocările și să fim biruitori în fața ispitelor.

Binecuvântează-ne familia, prietenii și toți cei dragi. Te rugăm să aduci alinare celor aflați în suferință și să răspândești iubirea Ta în întreaga lume.

În Numele Tău, Iisuse Hristoase, Amin.

3. Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti.

Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!

O, Doamne, astăzi Îîţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseşte-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă.

Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toți ne învredniceşte de mărirea Ta în Rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi Îngeri, către care zic: O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi păcătoşilor.

Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin.

Vezi și: Află cum îți poți dezvolta credinta față de DUMNEZEU

Sursa: doxologia.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel