Saturn, frica din umbra cronosului

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Sursă foto: freepik.com
Sursă foto: freepik.com

Află mai multe despre cum se simte frica față de această planetă

În lumea astrologiei, Saturn este adesea perceput cu o ușoară reținere. Cunoscut drept "Învățătorul mare" sau "Judecătorul cosmic", Saturn nu este doar o planetă care tronează rece în sistemul nostru solar, ci și o entitate mitologică înrădăcinată în temerile colective ale umanității. Dar de ce o planetă, un corp ceresc aparent neutru, a devenit subiectul unor temeri profunde?

Pentru a înțelege mai bine frica asociată cu Saturn, trebuie să privim spre echivalentul său grecesc din mitologie: Cronos. În miturile grecești, Cronos, regele Titanilor, a devorat propriii săi copii din teama că aceștia îi vor lua tronul. Această imagine a unui tată care consumă propriul progenitur este în sine terifiantă și reflectă temerile legate de timp, declin și inevitabilitatea morții.

Saturn, în astrologie, guvernează timpul, limitele, responsabilitatea și structura. Astfel, atunci când ne confruntăm cu Saturn în propriul nostru horoscop sau în tranzite planetare majore, suntem adesea forțați să ne confruntăm cu realitatea limitelor noastre, cu trecerea inexorabilă a timpului și cu consecințele acțiunilor noastre. Este o amintire a faptului că viața nu este infinită și că trebuie să lucrăm cu ceea ce avem.

Saturn este, de asemenea, asociat cu procesul de maturizare și creștere. La fel cum un copil se dezvoltă și învață să accepte responsabilitățile adulților, tranzitele majore ale lui Saturn ne pun față în față cu provocări care ne forțează să creștem și să evoluăm. Deși aceasta poate fi o experiență valoroasă, nu este întotdeauna plăcută sau ușoară, și de aceea Saturn poate fi perceput ca un "adversar".

Saturn ne cere, de asemenea, să ne reevaluăm valorile, obiectivele și prioritățile. Acest lucru poate fi dificil, mai ales atunci când ne dăm seama că am putea fi pe un drum care nu ne servește în mod autentic. Astfel, Saturn poate fi văzut ca un forțator al introspecției, aducând la lumină temerile și nesiguranțele noastre cele mai profunde.

Deși frica de Saturn este comprehensibilă, este esențial să ne amintim că, la fel ca toate instrumentele de învățare, Saturn este acolo pentru a ne ghida, nu pentru a ne pedepsi. Prin înțelegerea și acceptarea lecțiilor sale, putem găsi maturitate, înțelepciune și, în cele din urmă, libertatea de a trăi viața în deplină cunoștință de cauză.

Vezi și Astrologia - povestea cerului și a destinului tău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel