Simptomele sindromului premenstrual (PMS): „nevoia de a te îndopa”, dar și schimbări emoționale. Ce alimente se recomandă

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Pexels.com
sursă foto: Pexels.com

 

Simți nevoia să mănânci înghețată, ciocolată și orice tip de dulciuri când se aproapie acea perioadă a lunii? Sau ai pur și simplu pofte și ai mânca orice, non-stop fără să știi de ce? Potrivit Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi citat de DCMedical, până la 85% dintre femei se confruntă cu cel puțin un simptom al sindromului premenstrual, fie cu schimbări fizice, fie cu schimbări emoționale perturbatoare care pot apărea oricând, cu 2 săptămâni înaintea ciclului menstrual, iar până la 70% dintre aceste femei suferă de pofte alimentare legate de sindromul premenstrual, balonare, oboseală, tulburări de somn, schimbări de dispoziție și iritabilitate.

Până la 3 din fiecare 4 femei aflate la menstruație au experimentat o formă de sindrom premenstrual, poți fi una dintre ele și trebuie să știi toate aceste lucruri despre corpul tău.

„În primul rând, aveți pofte alimentare, de obicei pentru alimente dulci, cu amidon, cu un substrat de grăsime, cum ar fi înghețata de ciocolată. Apoi, starea de spirit proastă te face să spui: La naiba cu asta!. Îți pierzi voința de a-ți exercita orice control asupra a ceea ce mănânci", spune Wurtman, citat de DCMedical.

Mâncatul compulsiv și pofta de mâncare înainte de menstruație pot fi, de asemenea, semne ale tulburării disforice premenstruale (PMDD), care este o formă mai severă de sindrom premenstrual.

Poftele legate de menstruație încep, de obicei, cu aproximativ 7 până la 10 zile înainte de începerea menstruației. Acesta este, de asemenea, momentul în care tind să înceapă și alte simptome ale sindromului premenstrual, cum ar fi modificări ale obiceiurilor tale intestinale, dureri de cap, acnee și balonare.

Este posibil ca anumite pofte să apară cu un motiv, iar corpul tău să aibă nevoie de mai multe calorii. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să exagerezi zilnic, dar, dacă corpul tău te imploră pentru ceva diferit înainte de menstruație, nu te învinovăți pentru că mănânci mai mult decât ai mânca în mod normal.

Să fii atentă la corpul tău și la nevoile sale este esențial. Dacă poftești la carbohidrați precum chipsurile, pâinea sau pastele, alege alternativa mai sănătoasă precum: fasolea și lintea, orezul brun și ovăzul.

Stephen Goldstein, obstetrician-ginecolog la Universitatea din New York spune că balonarea este simptomul care însoțește adesea sindromul premenstrual și care ne sabotează.

„O femeie urcă pe cântar și se sperie. Iar răspunsul unora la faptul că sunt balonate și trebuie să slăbească cureaua este să se înece într-o înghețată", spune el.

Potrivit lui, pe primul loc în rândul poftelor este ciocolata, în timp ce alimentele sărate, în special chipsurile, sunt pe locul trei.

Pamela Peeke, MD, MPH, autoarea cărții Fight Fat After 40 și profesor asistent de medicină la Facultatea de Medicină a Universității Maryland din Baltimore explică faptul că fluxurile și vârfurile hormonale care apar pe parcursul ciclului unei femei sunt principalii vinovați pentru sindromul premenstrual. Pe măsură ce nivelurile de estrogen urcă și coboară, la fel se întâmplă și cu nivelurile hormonului de stres cortizol.

Sfaturi pentru a lupta cu poftele alimentare din timpul sindromului premenstrual:

-Mănâncă carbohidrați complecși

Deși ar putea părea contraintuitiv pentru a alimenta o dietă, Wurtman sugerează să ajungeți la o gustare bogată în carbohidrați complecși ori de câte ori simțiți că vine un atac de morocănos. Consumul câtorva calorii în plus în prăjituri de orez acum vă va împiedica să dați buzna în frigider mai târziu. Mesele ar trebui să fie, de asemenea, bogate în carbohidrați complecși, cum ar fi pâinea integrală, pastele și cerealele, potrivit WebMD.

-Evită zahărul procesat

Zaharurile simple cresc secreția de insulină, care scade glicemia, iar dacă nivelul de insulină crește suficient de mult, crește apetitul pentru carbohidrați și grăsimi.

-Încearcă alimente bogate în acizi grași esențiali

Alimentele bogate în acizi grași esențiali, cum ar fi somonul sau maioneza cu ulei de șofrănel sau canola,„încetinesc absorbția carbohidraților, stabilizează glicemia și opresc pofta de mâncare", spune Lark.

Încearcă tonul cu puțină maioneză cu ulei de canola cu conținut scăzut de grăsimi pe o prăjitură de orez, spune ea, sau câteva linguri de făină de in într-un shake de proteine.

-Bea multă apă

Opt sau cam opt pahare de apă pe zi ajută la spălarea organismului și la reducerea balonării.

-Evită sarea

Nu numai că o dietă săracă în sare va reduce balonarea și retenția de lichide, dar poate ajuta și la reducerea riscului de hipertensiune arterială, spune Wurtman.

-Limitează consumul de cafea

Citește articolul complet pe DCMedical și află mai multe despre alimentele recomandate și despre cele pe care trebuie să le eviți.

Ai citit și despre faptul că ceapa reduce inflamațiile?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel