Trauma fiecărui semn zodiacal. „De ce ți-e frică de-aia nu scapi”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă: Pexels.com, Masha Raymers
sursă: Pexels.com, Masha Raymers

De ce aleg zodiile să acționeze într-un anumit fel? Ce anume le motivează? Care este, de fapt, trauma fiecărui semn zodiacal? Fiecare dintre noi ajunge din cauza traumei pe care o are să atragă exact acele lucruri de care se temea cel mai tare. 

Nu uita că acestea sunt niște caracteristici generale, făcute pe baza unor trăsături ale zodiei (poziției Soarelui în astrogramă). O persoană nu poate fi judecată doar după zodie, ci fiecare are un model unic al hărții sale natale. 

Berbec/ Ascendent în Berbec

Trauma Berbecilor vine din propria lor teamă de moarte, din faptul că au o personalitate rebel-distructivă dată de o anxietate puternică. De multe ori, agresează de teamă că va fi agresat. Totodată, una dintre cele mai mari frici ale Berbecilor este aceea că nu vor lăsa nimic după ei în lume. Că se vor duce și nu va rămâne nimic în urma lor, este teama de a nu fi uitat. Așadar, marea traumă a Berbecilor se va lega mereu de teamă, aceasta fiind și motorul principal al acțiunilor lor. 

Taur/ Ascendent în Taur

Insensibil și încăpățânat, trauma Taurului este abandonul, de aceea este atât de posesiv, de aceea nu dorește să piardă nimic, sau să scape ceva din mână. Felul în care caută structura, organizarea și rutina face ca Taurul să lase impresia unui tipar al fricii de abandon. De aici vine și lipsa de spontaneitate, dar și senzația că este foarte materialist. 

Gemeni/ Ascendent în Gemeni 

Gemenii au trauma propriei lor dezvoltări și sentimentul că se vor pierde pe ei înșiși, de aceea abandonează totul cu ușurință mergând mereu spre alte și alte schimbări sau domenii. Dacă ar aluneca în rutină, acest semn zodiacal s-ar pierde pe sine și ar avea și senzația că nu sunt suficienți de buni pentru ceilalți, că nu merită mai mult. 

Rac/ Ascendent în Rac

Racii ascund trauma provocată de tot ce pornește dintr-un puternic atașament. De altfel, dacă săpăm mai adânc de atât, Racii sunt, de fapt, firi extrem de orgolioase cărora le este teamă de respingere, de faptul că s-ar putea ca oamnii să nu îi placă. Prin felul în care creează dependențe de ceilalți, dar îi și provoacă pe ceilalți să fie dependenți de ei, manipulează și se asigură că vor avea mereu zona de confort a celor care sigur îi admiră. 

Leu/ Ascendent în Leu

Leul măreț vrea să impună, să inspire, să fie un model pentru ceilalți, însă trauma sa vine, de fapt, din teama imensă de a nu fi iubit, dar și din principiul pe care îl are întipărit în minte: „dacă nu ești în centrul atenției e ca și cum nu exiști”. Eșecul sau uitarea fac parte din marile lor frici, dar și faptul că cei care îi iubesc sau cei pe care ei îi iubesc nu îi vor mai vedea.

Fecioară/ Ascendent în Fecioară

Fecioara obsedată de muncă și de perfecțiune suferă, de fapt, de un imens complex de inferioritate. Trauma sa vine din propriile așteptări față de propria persoană. Este vorba aici despre nesiguranță, despre tremurul interior care o face să muncească de zece ori mai mult decât ceilalți. În același timp, Fecioara își interzice intimitatea de multe ori, de aici rezultând multe frustrări. 

Balanță/ Ascendent în Balanță

Subjugată de trauma respingerii și a singurătății, Balanța ar face orice pentru a păstra armonia în relații, pentru ca nu cumva să se trezească într-o zi singură pentru ca nu cumva să fie nevoită să se judece singură pentru alegerile greșite pe care le-ar putea face. Alegerile sunt o mare durere de cap pentru Balanțe care se tem și se ascund sub tot felul de dependențe de ordin relațional. 

Scorpion/ Ascendent în Scorpion

Scorpionul ascunde adânc în el trauma trădării, sub dorința de putere, se află desigur, frica imensă de a nu fi ucis, trădat, manipulat, frica de cădere, frica de gol, frica de cunoaștere totală a propriei persoane. Scorpionii au probleme legate de încrederea în ceilalți, de aici și toate zvonurile legate de răzbunare cu privire la acești nativi. Le e greu să uite ce li s-a întâmplat. 

Săgetător/ Ascendent în Săgetător

Trauma de a cădea într-un tipar al vieții fără sens și al lipsei de libertate este ceea ce îi caracterizează pe Săgetători. Pe de o parte rebeli, pe de altă parte conservatori din anumite puncte de vedere, jovialii Săgetători se tem la rândul lor de abandon, de aceea refuză să intre în relații stabile și preferă să cutreiere lumea, mai degrabă. 

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

Capricornul ascunde la rândul său trauma abandonului, faptul că dacă va eșua va ajunge să fie părăsit de ceilalți, faptul că s-ar putea ca eșecul său să arate că nu este suficient de bun, că nu se poate ridica la înălțimea celorlalți. Capricornul se teme mereu că nu va putea să aducă niciodată ceva suficient de bun în lume, de aceea muncește din greu pentru a dobândi succesul. 

Vărsător/ Ascendent în Vărsător

Vărsătorul nu se simte bine în sine de multe ori, nu este sigur pe ceea ce este el, nu știe dacă va fi sau nu nevoie să facă acel compromis pe care îl ocolește de atâta timp. Trauma sa este pierderea propriei libertăți și a valorilor pe care și le-a construit singur. Îi e teamă că ceilalți vor încerca să îl facă să fie ceea ce el nu este. Vărsătorii sunt mereu într-o continuă descoperire a propriului eu, dar și al lumii pe care încearcă constant să o salveze. 

Pești/ Ascendent în Pești

Trauma Peștilor este legată de abandon, din această cauză vor face orice pentru a se adapta celui de lângă ei sau pentru a-l salva. Din această teamă se nasc abilități de manipulare și deviza „dacă mă sacrific, o să ies, de fapt, câștigător”. Felul în care se schimbă și se adaptează îi face să ajungă să trăiască mai multe realități în același timp, nemaiștiind care este lumea reală până la urmă, pierzându-se apoi în visare. 

sursă: inspirat de zodiacfire.com

Ai citit și despre proverbul fiecărei zodii? Mai multe detalii aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel