Uitare versus demență. Semne pe care nu trebuie să le ignorăm, la noi sau la ceilalți

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Care sunt diferențele dintre uitare și demență?

Uitarea și schimbările bruște de dispoziție se numără printre cele șase cauze principale de îngrijorare.

De exemplu, Societatea Alzheimer estimează că 900.000 de persoane trăiesc cu demență în Marea Britanie. Dar cum vă puteți da seama dacă dumneavoastră sau o persoană dragă treceți prin primele etape ale bolii Alzheimer?

“Creierul nostru începe să îmbătrânească încă de la 20 de ani. Odată ce încetează să se dezvolte, începe să îmbătrânească, ceea ce înseamnă că pierde conexiuni între diferite părți.

Cu toate acestea, creierul este plastic și, dacă suntem activi și sociabili, dacă facem exerciții fizice și avem o dietă sănătoasă, putem face noi conexiuni până la o vârstă înaintată.

Dar atunci când creierul îmbătrânește în mod patologic, neuronii - care transmit mesaje către alte părți ale creierului - mor. Această moarte a neuronilor este ceea ce se întâmplă cu Alzheimer”, spune profesorul Hana Burianova, cercetător în neuroștiințe la Universitatea Bournemouth, potrivit Daily Mail.

Uitarea

Una dintre caracteristicile bolii Alzheimer timpurii este pierderea memoriei. Dar cum vă puteți da seama dacă o persoană în vârstă iubită este o persoană care nu știe ce să facă sau dacă este ceva mai îngrijorător la mijloc?

Cineva va uita conversațiile pe care tocmai le-a avut, sau se poate rătăci într-un loc pe care îl cunoaște bine, sau poate uita traseul spre casă, deși l-a făcut de nenumărate ori înainte.

“Oricine poate uita să închidă aragazul, dar în cazul unei persoane cu Alzheimer, acest lucru se întâmplă mereu”, spune ea.

Demența ar putea fi prevenită prin scăderea tensiunii arteriale - Studiu

Se repetă

Cei mai mulți dintre noi sunt prea familiarizați cu persoane dragi care spun aceleași povești de ani și ani. O persoană cu Alzheimer va repeta aceleași informații la nesfârșit, adesea într-un interval scurt de timp.

Schimbări bruște ale dispoziției

În cazul în care persoana iubită devine brusc anxioasă sau deprimată, ar putea fi mai mult decât o criză de la mijlocul vieții.

“Semnele timpurii ale demenței frontotemporale (FTD), de care suferă Bruce Willis, includ schimbări de personalitate. Este foarte greu, deoarece oamenii devin deprimați și anxioși.

Nu pot vorbi

Dacă cineva care vorbea fluent începe brusc să se împiedice de cuvinte, luați aminte. S-ar putea să aibă afazie, când o persoană are dificultăți de vorbire și de înțelegere a limbajului, care poate fi cauzată de FTD.

Citește articolul complet pe DC Medical.

Sfecla roşie, un aliment extraordinar, care lupta cu demenţa, bolile de inimă și cu hipertensiunea arterială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel