Zambila: curiozități și informații interesante. Numele ei înseamnă "vânt de primăvară"!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
freepik.com
freepik.com

Zambila este un simbol al primăverii și ne încântă an de an cu parfumul unic. Iată ce curiozități avem despre această floare îndrăgită.

Mâine este 8 martie, deci vei avea cu siguranță cel puțin o zambilă în casa ta!

Poate ești curios să afli câteva detalii interesante despre această floare minunată.

Zambila este o floare delicată și simbolizează primăvara și prospețimea. Numele său vine din termenul grecesc "zephyros", care înseamnă "vânt de primăvară". Aceasta face referire la faptul că zambilele înfloresc în această perioadă din an și sunt asociate cu venirea anotimpului cald.

De asemenea, zambilele pot fi găsite într-o gamă variată de culori. Poți găsi zambile albe, mov, albastre, dar și galbene sau roz. Există chiar și zambile cu petale multicolore, o minunăție!

Care sunt cele mai cunoscute nume de flori pe care le poartă românii?

Care este simbolismul zambilei? Această floare semnifică frumusețea, delicatețea, speranța și reînnoirea. Zambilele sunt dăruite pentru a exprima iubirea și admirația pentru o persoană.

Zambilele fac parte din familia de Liliaceae, în care se înscriu și lalelele și crinii. În unele regiuni ale lumii, zambilele sunt considerate plante perene, care înfloresc din ce în ce mai mult de-a lungul timpului, doar dacă sunt îngrijite corespunzător.

Grație frumuseții lor fără margini, zambilele sunt flori populare nu doar dăruite de 1 sau 8 martie, ci și în aranjamente florale, buchete de nuntă sau în alte decoruri pentru evenimente speciale.

Beneficii surprinzătoare ale zambilei, una dintre cele mai frumoase flori de primăvară

Trebuie să avem grijă cu zambilele, deoarece deși sunt asociate cu primăvara și sezonul cald, vorbim despre flori sensibile la îngheț. Așa că necesită protecție suplimentară dacă sunt temperaturi scăzute.

Zambila este cunoscută îndeosebi pentru mirosul său delicat și plăcut. Indiferent de camera în care așezi un buchet de zambile, vei adăuga o notă de prospețime și un plus de romantism.

În final, trebuie să știi că zambilele pot fi cultivate atât în grădini, cât și în ghivece ținute în casă. Dar nu uita că aceste plante au nevoie de un sol potrivit și de expunerea parțială la soare.

Astrosens îți recomandă să citești și acest articol: Zodiac floral. Află care este floarea ideală pentru tine în funcție de zodie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel