14 august: Înainte-prăznuirea Adormirii Maicii Domnului. Rugăciunea pe care merită să o rostești

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Iată ce rugăciune poți spune pe data de 14 august, înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Preoții sunt de părere că te poate scăpa de orice necaz.

Sfântul Proroc Miheia este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 14 august.

Prorocul Miheia era cu neamul din seminţia lui Efrem.

El a trăit în Israel în aceleaşi zile, în care a fost şi Sfântul Proroc Ilie, împărăţind atunci peste Israel, în Samaria, regele Ahab şi cu soţia sa Izabela; iar peste iudei, în Ierusalim, fiind rege Iosafat.

Sfântul Miheia îl mustra pe regele Ahab, pentru aceleaşi greşeli pentru care îl mustra şi Sfântul Ilie: pe de o parte, pentru depărtarea lui de la Dumnezeu spre închinarea la idoli, iar pe de alta, pentru nedreptăţile pe care le făcea.

Sfântul proroc Miheia a trăit o viaţă îndelungată, iar după trecerea la Domnul a fost înmormântat în satul Marisi. Moaştele sale au fost descoperite alături de ale Sfântului Proroc Avacum, atunci când Biserica creştină trecuse de perioada persecuţiilor, în timpul împăratului Teodosie II (408-450).

(Sursa: vol. "Vieţile Sfinţilor"),  AGERPRES (Documentare - Mariana Zbora-Ciurel, editor: Ruxandra Bratu)

Postul Adormirii Maicii Domnului.

Rugăciune de rostit pe 14 august, înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința ta).

Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.

Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.

Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre.

Amin! ”

Ai în vedere și: Postul Adormirii Maicii Domnului, până la 15 august. Care sunt zilele cu dezlegare la pește?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel