16 iunie: Ziua mondială a legumelor proaspete. Care sunt unele dintre cele mai sănătoase?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

De fapt, întreaga lună iunie este cunoscută drept 'Luna fructelor şi legumelor proaspete', aşa că aveţi destul timp pentru a vă crea noi obiceiuri!

Ziua legumelor proaspete

De câte porţii de legume proaspete este nevoie pentru a menţine o persoană sănătoasă? Cinci porţii pe zi? Şapte? Zece? Şi ce reprezintă o porţie?

Nutriţioniştii sunt de acord că, în ceea ce priveşte fructele şi legumele proaspete, în general oamenii pur şi simplu nu consumă suficient în dieta obişnuită.

O creştere a consumului zilnic de legume (şi de fructe) reprezintă scopul #FreshVeggiesDay, marcată anual în unele state ca SUA pe data de 16 iunie.

Pregătiţi-vă să faceţi o schimbare sănătoasă de Ziua legumelor proaspete!

Este un bun început pentru restul acestui anotimp, acţionând ca un memento pentru a căuta legume proaspete locale pe care să le adăugaţi pe masă pe tot parcursul sezonului.

De fapt, întreaga lună iunie este cunoscută drept 'Luna fructelor şi legumelor proaspete', aşa că aveţi destul timp pentru a vă crea noi obiceiuri!

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), oamenii ar trebui să consume cel puţin 400 de grame de legume şi fructe pe zi.

Această recomandare s-a transformat într-un veritabil program de consum zilnic a cinci porţii de legume şi fructe, care a beneficiat de diferite versiuni în state precum Australia, Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Germania.

Asiguraţi-vă că intraţi în spiritul acestei zile, consumând legume proaspete pe tot parcursul anului, pe măsură ce sezonul o permite.

În plus, surplusurile de legume pot fi congelate pentru a rezista pe perioada iernii! Celebrarea #FreshVeggiesDay necesită puţină planificare, dar merită din plin.

Chifteluțe sățioase din legume: au doar 60 de calorii și sunt fantastic de bune

Faceţi ceva plăcut, delicios şi extrem de sănătos pentru întreaga familie, cum ar fi mersul la o piaţă cu legume proaspete, cultivarea de legume sau fructe în curtea proprie sau pur şi simplu consumarea de legume proaspete.

Păstrarea unei varietăţi de legume proaspete în casă este cea mai bună modalitate de a vă asigura că mâncaţi suficiente legume în fiecare zi. După ce le aduceţi acasă de la magazin, puteţi să le tăiaţi sau să le tocaţi imediat, astfel încât să fie uşor de luat ca gustare fără prea multe pregătiri. Unele dintre cele mai sănătoase legume sunt:

Spanacul

Acest superaliment este plin de nutrienţi. O cană de spanac crud, proaspăt, oferă peste jumătate din doza zilnică de vitamina A şi 100% din necesarul zilnic de vitamina K. De asemenea, spanacul este bogat în betacaroten şi luteină, antioxidanţi extrem de folositori.

Dietă vegetariană: ce să mănânci și ce beneficii aduce?

Morcovii

Oferind peste 400% din doza zilnică de vitamina A, morcovii sunt destul de departe în fruntea listei din punct de vedere al beneficiilor pentru sănătate. În plus, sunt uşor de cultivat, simplu de depozitat şi rezistă mult timp. Există chiar şi unele studii care arată că persoanele care mănâncă morcovi în mod regulat îşi pot reduce riscul de cancer!

Broccoli

Verdeţurile proaspete sunt extrem de benefice sănătoase pentru corpul uman, iar broccoli nu face excepţie. Este plin de vitamina K, vitamina C, mangan, acid folic şi potasiu.

Îți recomandăm să vezi și: De ce e bine să fierbem legumele cât mai întregi, de preferat în coajă. Bilic, recomandări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel