Accident în AER. Două avioane de antrenament s-au ciocnit

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Externe
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Două aeronave de antrenament s-au ciocnit în Coreea de Sud, trei piloți pierzându-și viața. 

Accident aviatic, vineri, în Coreea de Sud. Două aeronave de antrenament s-au ciocnit în zbor. Trei piloți au murit, unul este dispărut, scrie Mediafax. 

Peste 30 de pompieri și salvatori au început căutările la locul prăbușirii celor două avioane de antrenament KT-1, conform agenției de știri Yonhap, citând oficiali ai pompierilor.

Accidentul aviatic a avut loc la aproximativ 6 km la sud de baza avioanelor KT-1 din orașul Sacheon din sud-estul țării, au precizat forțele aeriene, conform Reuters.

„În pofida încercărilor lor de a se catapulta, trei piloți au murit, iar unul este în continuare dat dispărut", se arată într-un comunicat.

KT-1 este un avion de antrenament de bază monomotor.

Accident aviatic grav în China

Avionul, care decolase la ora locală 13:15 (5:15 GMT), efectua o cursă între oraşele chineze Kunming (sud-vest) şi Guangzhou (Canton).

Prăbuşirea avionului a fost confirmată de Administraţia Aviaţiei Civile a Chinei (CAAC), care a anunţat că s-a pierdut contactul cu aeronava deasupra oraşului Wuzhou (regiunea Guangxi). Avionul avea la bord 123 de pasageri şi nouă membri ai echipajului.

Presa de stat chineză a relatat anterior că la bordul aeronavei se aflau 133 de persoane. Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat că se află 'sub şoc'. Într-o neobişnuită reacţie la cald, liderul de la Beijing a cerut 'să fie stabilite cât mai repede cauzele accidentului', potrivit CCTV, citată de AFP.

Avionul, care decolase la ora locală 13:11 (5:11 GMT) şi efectua o cursă între oraşele chineze Kunming (sud-vest) şi Guangzhou (Canton), aflat la o distanţă de 1.300 de kilometri, s-a prăbuşit în apropierea oraşului Wuzhou şi 'a provocat un incendiu' de pădure în comitatul Teng din oraşul Wuzhou, potrivit CCTV, care a adăugat că echipe de salvatori au fost trimise la locul prăbuşirii. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel