Anxietatea și depresia de sărbători. Ce sunt și cum putem să-i ajutăm pe cei care trec prin astfel de momente

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Când te gândești la sărbători, îți vin în minte familia, mâncarea, cadourile și voia bună. Totuși, sunt persoane care se confruntă cu anxietate și depresie în preajma acestor zile. Colegii noștri de la DC Medical au vorbit cu psihologul Radu Leca, care a adus în discuție mecanismul din spatele acestor tulburări psihoemoționale.

Trebuie să știi și că, dacă încerci să înțelegi mai multe despre astrologie, vei vedea că există aspecte în harta noastră natală care îți influențează viața. Ar fi extrem de util ca psihologii sau psihiatrii să colaboreze și cu un astrolog, astfel încât să scăpăm de stările de depresie și anxietate și viața noastră să se schimbe.

Sunt astrologi care spun că există o șansă mai mare ca oamenii cu o conjuncție Lună-Saturn în astrogramă să se confrunte cu depresia. De ce? Luna vorbește despre modul în care suntem pe interior, despre emoții. Saturn este profesorul dur și exigent, care vrea mai mult de la noi.

Îți recomandăm și: Depresia în astrologie. Ce anume din harta natală produce depresia?

Ajutor pentru persoanele care trec prin anxietate sau depresie de sărbători

”Oamenii aceștia trebuie să fie ajutați, trebuie să primească o consiliere psihologică și terapie, nu doar din partea unui simplu psiholog, ci și din partea psihoterapeuților", a spus psihologul.

La nivel național, încă nu există, în 2022, fundații/ONG-uri care să ofere susținerea persoanelor singure, indiferent de vârstă, nu doar de sărbători, ci tot timpul anului.

De altfel, susține psihologul, există o linie la care oamenii pot suna, ”dar nu are legătură cu singurătatea, ci este în special pentru copiii cu autism, linia de la MagicHelp. Acolo psihologii ajută și persoanele singure, iar cei care sună sunt persoane care au probleme mari de viață, uriașe”.

Cum se poate trece de anxietatea și depresia de Sărbători

Potrivit psihologului, pentru a putea trece de această stare de anxietate și depresie din jurul Sărbătorilor este nevoie de ”o îmbunătățire socio-umană a categoriei denumită singuratic”.

Această categorie de singuratic poate fi reprezentată de generarea a trei tipuri de atribute:

- Interacțiunea cu persoane de aceeași vârstă sau puțin mai mari, plus 5 ani, cu subiectul singuratic. ”Această interacțiune se realizează exclusiv în mediu controlat: de la club de dating (acum toată lumea pune accentul pe cluburile de dating, unele se numesc speed dating, adică întâlniri pe repede-înainte”, a spus Leca.

- Participarea la workshop-uri și seminarii unde sunt oameni de o anumită calitate în sală, pe tipul de subiect pe care îl alegi.

- Obligativitatea construirii celui de-al treilea atribut sub formă de proiecție. ”Îmi proiectez să îmi creez o familie, îmi proiectez să o iau de la început, îmi proiectez să fiu mai bun anul acesta”, a adăugat psihologul.

Mai mult decât atât, dacă aceste trei atribute nu sunt atinse, ”lucrurile sunt pierdute de sub control”, mai spune Radu Leca.

Citește articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel