Care este cea mai dificilă vârstă a copiilor? Părerile părinților

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Majoritatea părinților sunt de acord că prima etapă, de la unu la trei ani, poate fi cea mai dificilă. 

Știm deja că a fi părinte nu-i treabă ușoară, indiferent de vârstă. Copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari. Totuși, se pare că există unele vârste mai dificile decât altele.

Drumul părinților este presărat cu provocări complexe, unde rebeliunea și independența copiilor lor se confruntă cu nevoia de a impune respect și autoritate. Secretul constă în comunicare. A fi părinte nu este ușor încă de la început, dar devine adesea și mai complicat. 

De ce există o vârstă mai dificilă?

Perioada dificilă a copilăriei își găsește explicația în dezvoltarea independenței. Odată ce copiii încep să-și descopere dorințele și pasiunile, această căutare îi îndeamnă să exploreze și să încerce să facă lucrurile pe cont propriu. Drept urmare, părinții se vor trezi petrecându-și zilele monitorizându-i îndeaproape, alergând după ei și luându-le obiectele din mâini.

Această etapă este caracterizată de schimbări în procesul de creștere. Starea de spirit poate varia considerabil, adesea având și momente cu o notă negativă. (...) Din acest motiv, unii copii manifestă un comportament dificil.

Cum să-ţi încurajezi copilul să scrie? Sfaturi utile, valabile de la vârste fragede

Sugarii abundă de energie pe care trebuie să o canalizeze în mediul lor. Este imperios necesar să le oferim un spațiu sigur în care să-și poată manifesta independența. La această vârstă, abilitățile de comunicare sunt încă limitate (..).

Pe măsură ce copiii trec de vârsta de 2 ani, devin tot mai interesați de procesul de învățare.

La vârsta de 3 ani, sunt deja considerați preșcolari și au atins o serie de etape importante. Au dobândit abilități precum folosirea toaletei și au dezvoltat capacități de comunicare. Dorința de a descoperi lumea înconjurătoare și de a se integra în ea continuă să crească.

Dependența digitală: cât de periculoasă este pentru copii?

Fiecare vârstă aduce provocările și învățarea

Fiecare vârstă aduce cu sine provocări și oportunități de învățare pentru părinți. Nu există cu adevărat o etapă mai dificilă în creșterea copiilor, ci fiecare perioadă are propriile sale dificultăți și experiențe.

Cu toate acestea, părinții vor întâlni mereu opinii care îi avertizează că următoarea etapă va fi mai solicitantă decât cea actuală. În realitate, parentingul este un proces complex și interconectat, în care situația emoțională, economică și socială a părinților influențează în mare măsură comportamentul și starea emoțională a copiilor lor.

Vezi articolul complet pe parintisipitici.ro!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel