Care sunt cele mai cunoscute pofte în sarcină? Ce spun specialiștii?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Freepik.com
Freepik.com

Iată care sunt unele dintre cele mai populare pofte pe care femeile însărcinate le au în timpul celor nouă luni de sarcină!

În timpul sarcinii, femeile pot experimenta diverse pofte alimentare. Deși preferințele individuale pot varia, iată câteva dintre cele mai comune pofte alimentare raportate de femeile însărcinate:

Ciocolată: Femeile se simt atrase de dulciuri în timpul sarcinii, iar ciocolata este una dintre cele mai populare opțiuni.

Înghețată: Multe femei însărcinate au poftă de înghețată, în special de aromele clasice sau de combinații speciale de arome.

Murături: Unele femei dezvoltă o poftă puternică pentru alimente sărate și murături. Aceasta poate include castraveți murați, varză murată sau alte legume în saramură.

Încălțămintea în sarcină. Cum alegi cele mai potrivite perechi?

Fructe și sucuri: Fructele proaspete și sucurile naturale pot fi o poftă comună în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează, probabil, dorinței corpului de a obține vitamine și nutrienți necesari.

Carne: Unele femei însărcinate dezvoltă o poftă de carne, cum ar fi burgerii, friptura sau chiar baconul.

Produse lactate: Pofta de produse lactate, cum ar fi brânza, iaurtul sau laptele, poate fi frecventă în timpul sarcinii.

Alimente picante: Unele femei însărcinate experimentează poftă de alimente picante, cum ar fi curry, ardei iute sau sosuri condimentate.

Carbohidrați: Mulți se simt atrași de alimente bogate în carbohidrați, cum ar fi pâinea, paste, cartofii sau cerealele.

Este important de menționat că pofta de anumite alimente în timpul sarcinii poate fi influențată de schimbările hormonale și de nevoile nutriționale ale corpului.

Fiecare femeie poate avea pofte alimentare diferite și nu există o regulă universală în acest sens. Este recomandat ca femeile însărcinate să încerce să mențină o alimentație echilibrată și să se consulte cu medicul lor în legătură cu orice preocupări legate de dietă și nutriție în timpul sarcinii.

În ce fel se modifică sistemul imunitar în timpul sarcinii? Detalii importante

Iată ce aflăm de pe DC Medical!

Nu fiți sedentare!

Gravidele trebuie să facă sport, nu să fie sedentare.

„O să ziceți bine, dar dacă are o problemă de sănătate sau e o sarcină cu risc de naștere prematură nu se poate mișca. De acord! Dar noi nu vorbim de cazurile speciale! Vorbim de o gravidă cu o sarcină cu o evoluție fiziologică, fără probleme de sănătate și care evident că poate să facă mișcare fizică, este chiar recomandat! Sunt sporturi pe care le recomandăm așa, cum mare larghețe. De exemplu înotul este unul dintre sporturile pe care îl recomandăm. Mai ales că urmează și sezonul cald. Gravida poate merge la înot. Sigur, să fie o locație cunoscută și curat, există riscuri infecțioase la care se supune, dar chiar și așa, a face sport, a te mișca în sarcină nu este tabu, e chiar recomandat!", a punctat dr. Emel Nuraltay.

Vezi articolul complet aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel