Care sunt simptomele și complicațiile insolației și cum ne ferim de ea? Recomandări utile

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Freepik.com
Freepik.com

Pentru că temperaturile sunt foarte ridicate în această perioadă, iată ce este recomandat să faci pe căldură, ca să eviți insolația.

Insolația este cea mai gravă boală legată de căldură și apare atunci când organismul nu-și mai poate controla temperatura.

Ce se întâmplă în corp când faci insolație?

Bolile legate de căldură, cum ar fi insolația, apar atunci când organismul se străduiește să se răcească. Corpul uman folosește transpirația ca mijloc de răcire, dar în caz de căldură extremă, transpirația nu poate întotdeauna să răcească organismul. Acest lucru poate fi deosebit de problematic în perioadele cu umiditate crescută.

Insolație - Simptome

Oficialii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă ca persoanele în vârstă, copiii foarte mici, persoanele cu boli mintale și cele cu probleme cronice de sănătate să fie cele mai expuse riscului de îmbolnăvire din cauza căldurii.

Cu toate acestea, chiar și tinerii sănătoși pot fi afectați dacă nu sunt atenți.

Experții spun că este în regulă să faceți exerciții fizice pe căldură, dar avertizează că, fără precauții adecvate, supraîncălzirea este o posibilitate.

"Când facem exerciții fizice, ne folosim mușchii și generăm căldură. Mai întâi scăpăm de excesul de căldură prin dilatarea vaselor de sânge pentru a o radia în mediul înconjurător. Cu toate acestea, principala metodă de tratare a excesului de căldură este că transpirăm.

"Simptomele care pot apărea... includ transpirația excesivă, greață, amețeală, sete extremă, respirație foarte rapidă și ritm cardiac mai mare decât cel normal. Dacă le recunoașteți, atunci trebuie să vă opriți din exerciții și să găsiți imediat un climat confortabil", a spus Zuhl.

Rețete de smoothie sănătoase și răcoritoare pentru copii. Încearcă-le vara asta!

Alte simptome sunt:

- Confuzie, stare mentală alterată, dificultăți de vorbire

- Pierderea cunoștinței (comă)

- Piele fierbinte și uscată sau transpirație abundentă

- Crize convulsive

- Temperatură corporală foarte ridicată

Insolația ajunge să provoace moartea dacă tratamentul întârzie.

Ce să faci pe căldură ca să nu faci insolație?

"Hidratați-vă înainte, în timpul și după orice sesiune de exerciții fizice. Beți în principal apă, ocazional o băutură sportivă și evitați cofeina și alcoolul. Purtați cremă de protecție solară și îmbrăcăminte de protecție, faceți pauze de odihnă și de apă programate frecvent și nu uitați că multe medicamente vă pot pune corpul în pericol de probleme legate de căldură. (...)."

Vezi continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel