Cât costă o călătorie în spaţiu cu Virgin Galactic

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Tehnologie
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Virgin Galactic a vândut circa 100 de bilete pentru o călătorie în spaţiu, la preţul de 450.000 de dolari fiecare.

Compania de turism spaţial Virgin Galactic a anunţat luni că a vândut din august circa 100 de bilete pentru o călătorie în spaţiu, la preţul de 450.000 de dolari fiecare, informează AFP.

Virgin Galactic vânduse anterior circa 600 de rezervări de bilete la un preţ variind între 200.000 şi 250.000 de dolari.

Noul tarif "a fost bine primit", a estimat compania într-un comunicat în care aminteşte că îşi propune să vândă 1.000 de bilete înainte de lansarea primului zbor comercial, la sfârşitul anului 2022.

"Intrăm într-o perioadă de îmbunătăţire a flotei cu o foaie de parcurs clară pentru a creşte durabilitatea, fiabilitatea şi predictibilitatea vehiculelor noastre din serviciul comercial, anul viitor", a subliniat Michael Colglazier, CEO-ul Virgin Galactic, într-un comunicat.

"Cererea pentru călătorii în spaţiu este puternică şi vindem locuri mai repede decât ne aşteptam", a adăugat el.

Fondatorul companiei, antreprenorul britanic Richard Branson, a fost pe 11 iulie primul miliardar care a călătorit în spaţiu la bordul navei spaţiale a unei companii private pe care el însuşi a creat-o - înaintea lui Jeff Bezos, care a călătorit în spaţiu cu o navă Blue Origin, câteva zile mai târziu.

Însă, nava Virgin Galactic a fost temporar reţinută la sol de autorităţile americane în luna septembrie în urma unui incident petrecut în timpul acestui zbor - nava zburând pentru scurt timp în afara spaţiului aerian autorizat pentru misiune.

Virgin Galactic a anunţat, de asemenea, la jumătatea lunii octombrie, amânarea lansării serviciului comercial de călătorie în spaţiu până în trimestrul al patrulea al anului 2022, timp în care îşi va îmbunătăţi siguranţa vehiculelor. Compania a precizat luni că este "în grafic" în privinţa acestui termen, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel