Ce beneficii surprinzătoare are liliacul? Florile pot fi folosite inclusiv în gastronomie

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Știai despre aceste beneficii ale liliacului?

Liliacul ne încântă atât simțurile, vizuale și olfactive, dar are și multiple beneficii pentru sănătate. Florile pot fi utilizate și în gastronomie.

Cultivat ca arbust ornamental, liliacul s-a dovedit că are și proprietăți medicinale, uleiurile esențiale obținute din florile de liliac fiind utilizate în mod frecvent în aromaterapie, unde ajută în tratarea problemelor psihice și psihologice.

Potrivit pasionaților de aromaterapie, inhalarea acestor uleiuri oferă diverse beneficii, inclusiv ameliorarea anxietății, decongestionarea și, în unele cazuri, sporirea sentimentelor de senzualitate, arată The Right Flowers.

Liliacul, moduri de utilizare

Liliacul are o multitudine de beneficii pentru sănătate și îi pot fi folosite atât florile, frunzele și scoarța.

Modul de utilizare al liliacului este sub formă de decoct, ceai, ulei esențial, cu administrare internă, dar și externă.

Liliacul calmează pielea și tonifică părul

Decoctul de frunze este folosit ca astringent și antipiretic, iar floarea macerată în ulei este benefică pentru calmarea pielii, arată Health Benefits Times.

Unii fitoterapeuți moderni folosesc uleiul esențial de liliac pentru a trata afecțiuni ale pielii, cum ar fi erupțiile cutanate, arsurile solare și tăieturile minore.

Liliacul are efect asupra vederii

Luteina din petalele de liliac poate ajuta în reducerea riscului de a dezvoltat cataractă, putând fi utilă și în prevenirea degenerării maculare, afecțiuni ce apar după vârsta de 50 de ani și care au printre cauze hipertensiunea arterială, colesterolul mărit, obezitatea sau expunerea la lumină puternică.

Liliacul în gastronomie

Pe lângă înfrumusețarea camerelor, în vazele cu flori, liliacul este folosit și în bucătărie, mai exact în gastronomie.

Florile pot fi consumate crude și în iaurt sau în aluat și prăjite pentru a face frigărui.

Florile pot fi cristalizate prin baterea în albuș de ou și rularea în zahăr granulat.

Vezi articolul complet despre beneficiile liliacului pe DC Medical.

Citește și: Beneficii surprinzătoare ale zambilei, una dintre cele mai frumoase flori de primăvară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel