Ce să faci pentru propria relaxare? Metode care funcționează pe termen lung

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Iată la ce poți apela mereu, ca să îți încarci bateriile!

7 moduri de relaxare, cu beneficii de lungă durată

În această epocă fără precedent de izolare și distanțare socială, băutura a devenit un instrument important de adaptare, însă este foarte important ca oamenii să treacă peste moment și să se poată bucura de prieteni, de ieșirile în aer liber, dar și de timp de calitate cu propria persoană.

Rezolvați puzzle-uri

Puzzle-urile sunt recomandare la orice vârstă și se pot face în familie sau atunci când sunteți singuri.

Crearea unui ”tablou” stimulează activitatea cerebrală, iar acest lucru poate avea impact și pe termen lung, prevenind declinul cognitiv specific înaintării în vârstă.

Potrivit prof. Marcel Danesi de la Universitatea din Toronto, rezolvarea puzzle-urilor dau un sentiment de control., fiind, de asemenea, o distragere a atenției de la dezordinea din lumea reală, dar și o modalitate de a pune mintea și corpul să lucreze în tandem.

”Atunci când mintea și mâinile tale pun cap la cap piesele, confuzia și incertitudinea se îndepărtează”.

Faceți meditații

Un studiu publicat în 2019 în Behavioural Brain Research a constatat că doar 13 minute de meditație pe zi timp de opt săptămâni o stare de spirit ridicată, reducând în același timp anxietatea.

Dacă 13 minute este prea mult, alegeți 10 minute sau chiar cinci, sugerează LeMonda.

Dacă sunteți adeptul mișcării în aer liber, o plimbare meditativă sau o relaxare progresivă a mușchilor vă poate fi de ajutor.

Totodată, puteți să faceți și exerciții de respirație, prin găsirea unui ritm al respirației putând să gestionați atacurile de panică și anxietatea, atât de prezente în ultima perioadă.

6 moduri eficiente să te calmezi, când nu ai o stare bună

Bucurați-vă de soare

Vă puteți face bucura de soare printr-o simplă plimbare sau stând la soare.

”Soarele stimulează de fapt receptorii de pe partea din spate a retinei care stimulează eliberarea de hormoni și ne ajută să reglăm tiparele de somn.

Somnul este într-adevăr integrat cu sănătatea generală. Când nu avem un somn odihnitor, este posibil să fim mai predispuși să fim impulsivi și să apelăm la o substanță sau să începem să o folosim pentru a ne ajuta să adormim”, susține dr. Julia Chester, profesor de științe psihologice la Purdue University in West Lafayette, Indiana.

Vitamina D, sintetizată de statul la soare, chiar și numai 15 minute, cu protecție solară împotriva radiaților UV, este benefică atât pentru sănătatea oaselor și mușchilor, dar și în susținerea sistemului imunitar, precum și în prevenirea depresiei și a stărilor anxioase.

Cum îţi pot influenţa florile starea de spirit

Faceți yoga

Yoga vă poate elibera de stres, vă poate ridica starea de spirit, vă poate îmbunătăți somnul, poate reduce durerea și multe altele.

La fel cum o singură respirație vă poate schimba mentalitatea, o singură poziție de yoga poate schimba valul, iar poziția ”câinele cu fața în jos” este una bună.

”Când te afli în această poziție, cu capul în jos, te relaxezi”, spune Chester.

De asemenea, întinderea înainte de a merge la culcare poate ajuta la asigurarea unui somn corect, fiind o altă modalitate de a respinge stresul.

Vezi articolul complet pe DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel