Cele mai bune exerciții pentru memorie. Iată cum le poți face acasă!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Ce exerciții poți face pentru îmbunătățirea memoriei, indiferent de vârstă?

Iată cum îți poți antrena mintea!

Așa cum pentru a ne îmbunătăți trupul fizic avem nevoie de mișcare și exerciții, la fel pentru îmbunătățirea funcțiilor cognitive, a memoriei în special, avem nevoie de exerciții.

Un studiu realizat în 2019 pe aproape 200.000 de adulți a constatat că cei care aveau un stil de viață mai sănătos aveau mai puține șanse de a dezvolta demență pe parcursul a opt ani, chiar dacă prezentau un risc genetic al acestei boli.

10 exerciții pentru memorie, de făcut acasă

Exercițiile sunt menită să îmbunătățească sinapsele nervoase, astfel încât să se creeze inclusiv ”rezerve”, iar acest lucru să ajute pe termen lung.

Exerciții fizice

Dacă vă întrebați de ce sunt bune exercițiile fizice pentru memorie, răspunsul este unul extrem de simplu. Ca urmare a mișcării, va crește fluxul sangvin către creier, iar astfel se reduce riscul de accident vascular, hipertensiune și diabet, trei factori importanți în dezvoltarea problemelor de memorie, iar în același timp se reduce nivelul de inflamație din cauza oxidării, un element ce favorizează dezvoltarea demenței.

Ai dureri de spate? Poți practica aceste 3 sporturi!

Socializați

Petrecerea timpului alături de alte persoane este benefic pentru creier. ”Sunteți nevoiți să vă folosiți ochii pentru a prinde comunicarea non-verbală. Iar în felul acesta, percepeți lucruri și luați decizii”, explică dr. Douglas Scharre, de la Divizia Cognitive Neurologică a Centrului Medical din Ohio.

Faceți exerciții de matematică

Chiar dacă ați trecut de perioada în care să vă ajutați copiii sau nepoții la temele de la matematică, acestă materie nu trebuie să stea departe de dvs.

Iar simple socoteli, făcute pe hârtie, utilizându-vă doar mintea și creionul vă pot ajuta foarte mult.

Învățați o limbă străină

Se spune că o limbă străină deschide o nouă ușă, o nouă oportunitate.

O meta analiză  din 2020 a arătat că persoanele bilingve au dezvoltat demența mult mai târziu decât cei care vorbeau o singură limbă.

În plus, a cunoaște încă o limbă vă poate face vacanțele mult mai plăcute și ușoare, dacă vorbiți în limba locului.

Ce materie școlară ești în funcție de zodie. Zodiile și materiile în prima zi de școală

Faceți puzzle

Acest joc este indicat, potrivit specificațiilor de pe cutie, persoanelor cu vârste între 3 și 90 de ani. Iar pentru dezvoltarea funcției cognitive sunt bine și alte jocuri, precum Sudoku, un joc de logică, ce vă ajută în dezvoltarea părții frontale a creierului sau cuvintele încrucișate. 

Ce hobby ți se potrivește în funcție de zodie?

Cântați la un instrument

Interpretarea muzicii presupune îmbinarea atingerii instrumentului cu memoria și auzul - într-un timp scurt.

Un studiu a constatat chiar că persoanele de peste 60 de ani care au luat lecții de pian au obținut rezultate mai bune la testele de memorie episodică și atenție șase luni mai târziu decât persoanele care nu au luat lecții.

Dormiți

Somnul, mai ales cel de calitate, este indicat pentru îmbunătățirea memoriei, mai ales pentru contextul în care în timpul somnului se sedimentează informațiile de peste zi. În plus, somnul reglează metabolismul și reduce oboseala mentală.

Citește articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel