Cine e "Vulpea Argintie", femeia CHEIE din politica MONDIALĂ

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Externe

Cine este "Vulpea Argintie", una dintre cele mai puternice femei la nivel mondial.

Wendy Sherman este supranumită "Vulpea Argintie" datorită părului său alb ca neaua și stilului său ne negociere. Dar, pe lângă apariția sa impunătoare, ea este unul dintre cei mai puternici diplomați de pe scena politică mondială și secretar de stat adjunct al SUA. Mai exact, ea este numărul 2 în Departamentul de Stat de la Washington, adică numărul 2 în ierarhia diplomației americane.

Wendy Sherman a condus miercuri discuțiile care se desfășoară în Europa între Statele Unite și Federația Rusă și s-a întâlnit în această săptămână cu mai mulți oficiali ruși pentru a discuta despre Ucraina, iar miza este uriașă, potrivit BBC.

Wendy Sherman este un element cheie, mai ales după ce președintele Vladimir Putin a comasat circa 100.000 de trupe în apropiere de frontierele Ucrainei, stârnind temerea că pregătește o invazie, iar ulterior a solicitat Occidentului mai multe "garanții de securitate”, în timp ce oficialii americani speră să detensioneze situația prin negocieri cu partea rusă.

Wendy Sherman este cunoscută la Washington și pentru stilul său acid, dar are un istoric vast în tratarea diferitelor subiecte.

Cine e Wendy Sherman - "Vulpea Argintie"

În mandatul președintelui Bill Clinton, Wendy Sherman a fost cea care a încercat să elaboreze un acord cu Coreea de Nord astfel încât Phenianul să pună capăt eforturilor de a dezvolta armament nuclear.

În anul 2011, Wendy Sherman a condus echipa americană de negociere pentru acordul nuclear cu Iranul, în vremea președintelui Barrack Obama. În cele din urmă, în anul 2015, chiar a fost perfectată o înțelegere între Iran, pe de o parte, respectiv SUA, Marea Britanie, Franța, China, Rusia și Germania, pe de altă parte.

Deși Donald Trump a retras SUA din acord, discuțiile au fost reluate în luna mai, după instalarea președintelui Joe Biden.

La acea vreme, Wendy Sherman spunea că faptul că este femeie nu a fost o barieră în calea progresului din camera negociere, deși Republica Islamică a Iranului este cunoscută pentru regulile sale stricte în ceea ce privește interacțiunile dintre bărbați și femei.

"Când m-am așezat vizavi de iranieni, eram Statele Unite ale Americii și, poate, ca femeie, pot spune unele lucruri care nu par atât de dure, însă când devin dură și când îmi pierd cumpătul, se creează o mare impresie pentru că este ceva neașteptat", spunea atunci Wendy Sherman.

De unde vine porecla de "Vulpea Argintie"

Citește mai departe pe DC NEWS.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel