Cine era Lilith şi cum arăta în viaţa reală? Tehnologia dezvăluie chipul uneia dintre cele mai misterioase femei din istorie (FOTO)

astrosens Team | Dată: 30 aug 2021, 12:56 | Categorie: Tehnologie

Te-ai întrebat vreodată cum arată Lilith? Un nume înconjurat de legende şi istorisiri şi care de-a lungul istoriei a provocat teamă, în special în rândul femeilor cu copii. Un artist olandez a reuşit să recreeze portretul său cu ajutorul tehnologiei. Iată cine a fost Lilith, potrivit datelor istorice adunate şi cum arăta femeia considerată a fi prima soţie a lui Adam. Vezi portretul în Galeria foto.

Bas Uterwijk, un fotograf olandez și artist digital, creează portrete uimitoare ale unor figuri istorice celebre folosind reconstrucții inovatoare ale rețelei neuronale. Cele mai recente adăugiri ale sale în curs de desfășurare transportă spectatorii în Egiptul antic, Renașterea și Europa secolului al XVIII-lea, printre alte perioade de timp, potrivit mymodernmet.com.

Pentru a crea aceste portrete, Uterwijk încarcă numeroase referințe ale asemănării persoanei cu aplicațiile AI. Apoi, face mici ajustări la program până când este mulțumit de rezultat. „Aceste rețele de „învățare profundă” conţin mii de fotografii ale fețelor umane și sunt capabile să creeze oameni aproape fotorealistici de la zero sau să plaseze fețele într-un „spațiu latent” din tot ceea ce a învățat modelul”, explică Uterwijk. Acesta a recreat astfel chiar şi portretul lui Lilith.

2. Portret Li... (bas-uterwijk-ai-portret-lilith_62165300.jpg)

Cine era Lilith

Lilith, figura demonică feminină a folclorului evreu. Se crede că numele și personalitatea ei provin din clasa demonilor mesopotamieni numită lilû (feminin: lilītu ), iar numele este tradus de obicei ca „monstru de noapte”. Un cult asociat cu Lilith a supraviețuit în rândul unor evrei abia în secolul 7 CE. Se spune că răul pe care l-a blestemat în special împotriva copiilor și femeilor însărcinate, a fost contracarat prin purtarea unei amulete care poartă numele anumitor îngeri.

În literatura rabinică Lilith este descrisă în mod diferit ca mama descendenților demonici ai lui Adam după despărțirea de Eva sau ca prima sa soție. În timp ce Eva a fost creată din coasta lui Adam (Geneza 2:22), unele relatări susțin că Lilith a fost femeia implicată în Geneza 1:27 și a fost făcută din același sol ca Adam. Refuzând insolent să fie supusă soțului ei, Lilith l-a părăsit pe Adam și perfecțiunea Grădinii Edenului; trei îngeri au încercat în zadar să o forțeze să se întoarcă. Potrivit unor mitologii, descendenții ei demonici au fost generați de un arhanghel numit Samael și nu erau descendenții lui Adam. Acești copii sunt uneori identificați ca incubi și succubi, potrivit britannica.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play