Elon Musk ar putea duce internetul în Amazonia

astrosens Team | Dată: 18 noi, 23:11 | Categorie: Externe
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Internet în Amazonia. Brazilia, în discuţii cu Elon Musk.

Brazilia se află în discuţii cu fondatorul companiei americane SpaceX, Elon Musk, pentru furnizarea de acces la Internet prin satelit în Amazonia şi depistarea defrişărilor ilegale, au anunţat miercuri autorităţile braziliene, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Ministrul brazilian al comunicaţiilor, Fabio Faria, s-a întâlnit luni cu miliardarul american în Austin, Texas, în vederea unui parteneriat cu SpaceX care să asigure, prin Starlink, o conexiune la internet pentru şcolile şi centrele de sănătate din zone izolate.

Depistarea defrișărilor cu ajutorul satelițilorSpaceX ar permite, de asemenea, depistarea, cu ajutorul sateliţilor săi, a defrişărilor ilegale în cea mai mare pădure tropicală din lume, a explicat ministerul.

"Discutăm probleme de mediu şi conexiunea (la internet) a şcolilor din zonele rurale din Brazilia", a spus ministrul într-un videoclip postat pe Twitter după întâlnire. "Sunt încântat să pun bazele unui parteneriat cu Starlink şi cu SpaceX", a mai spus el.

Acord pentru accesul la internet în fiecare școală Potrivit lui Faria, un acord ar trebui să permită accesul la internet în fiecare şcoală din zonele rurale din Brazilia, precum şi în rezervaţiile indigene şi alte zone izolate.

Elon Musk s-a declarat la rândul său "dornic să ofere conectivitate celor mai lipsiţi de aceasta din Brazilia" şi să ajute "la garantarea conservării pădurii amazoniene", esenţială pentru echilibrul climatic.

Un purtător de cuvânt al Ministerului brazilian al Comunicaţiilor a declarat pentru AFP că această întâlnire a reprezentat "o primă abordare" şi că nu a fost propusă nicio dată pentru semnarea unui acord.

Starlink foloseşte peste 1.500 de sateliţi pe orbită terestră joasăStarlink foloseşte "o constelaţie" de peste 1.500 de sateliţi pe orbită terestră joasă pentru a furniza internet în majoritatea regiunilor de pe planetă, în special în Amazonia, din care 60% se află în Brazilia.

În această ţară cu dimensiuni continentale, circa 40 de milioane de locuitori nu au încă acces la internet, adică 19% din populaţie.

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite