Grăsimea din ficat. Alegeri legate de stilul de viață

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Ficatul are peste 500 de funcții care vă mențin în viață și sănătos, așa că merită îngrijire și multă atenție. În timp ce ficatul conține întotdeauna o cantitate mică de grăsime, anumite alegeri legate de stilul de viață pot duce la acumularea unei cantități prea mari de grăsime hepatică, ceea ce poate duce la posibile leziuni hepatice sau la alte probleme.

Potrivit lui Johns Hopkins, citat de colegii de la DC Medical, puteți avea exces de grăsime în ficat, dar nu înseamnă neapărat că există o afectare a ficatului. Cu toate acestea, excesul de grăsime în ficat în timp poate duce la inflamații și la deteriorarea celulelor, ceea ce poate fi foarte grav.

Lucruri precum o dietă bogată în grăsimi, diabetul de tip 2, colesterolul ridicat și consumul excesiv de alcool, toate acestea pot cauza prea multă grăsime hepatică. Pentru a afla mai multe despre prevenirea acestui lucru, am discutat cu câțiva dieteticieni despre sfaturile lor cu privire la cele mai bune obiceiuri de băutură pentru a reduce grăsimea hepatică.

1. Limitați băuturile cu adaos de zaharuri

„Consumul de prea mult zahăr poate duce la producerea de mai multă grăsime în ficat. Citirea etichetei nutriționale îi poate ajuta pe oameni să navigheze dacă o băutură are sau nu zaharuri adăugate", spune Lauren Manaker, MS, RDN, autorul cărții The First Time Mom's Pregnancy Cookbook și Fueling Male Fertility.

Nu numai că prea mult zahăr adăugat poate duce la mai multă grăsime hepatică sau la afectarea ficatului în timp, dar studiile descoperă că poate avea un impact și asupra vindecării tale. Un studiu a constatat că dietele mai bogate în zahăr adăugat sunt cunoscute pentru a încetini procesul de recuperare a persoanelor care aveau deja leziuni hepatice, în special din cauza bolii ficatului gras non-alcoolic.

2. Limitați-vă consumul de alcool

"Consumul prea mare de alcool poate duce, de asemenea, la acumularea de grăsime în ficat. În timp ce o băutură ocazională pare să fie în regulă, consumul excesiv de alcool trebuie evitat", spune Manaker.

Atunci când se analizează cele două tipuri de boli ale ficatului gras, este de așteptat ca consumul excesiv de alcool să fie una dintre principalele cauze ale bolii ficatului gras alcoolic. Dar studiile au descoperit că și consumul excesiv de alcool poate avea un impact asupra șanselor de boală hepatică grasă non-alcoolică.

3. Adaugați broccoli în smoothy-uri

Protejarea ficatului tău nu trebuie să se rezume doar la limitarea anumitor băuturi. Poate fi vorba și despre încorporarea anumitor alimente și băuturi sănătoase în dieta ta zilnică. Iar una dintre modalitățile prin care poți face acest lucru este prepararea unui smoothie cu ingrediente sănătoase pentru ficat, precum broccoli!

"Broccoli conține un compus numit indol care poate ajuta la reducerea grăsimii hepatice. Adăugarea de broccoli congelat în formă de rachiu la smoothie-uri poate fi o modalitate simplă de a vă spori aportul acestui legumă cruciferă", spune Manaker.

Găsiți continuarea articolului pe DC Medical.

Ați citit și despre beneficiile uimitoare ale zmeurei?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel